Volgens alle exit polls is MAS’ Luis Arce de Nieuwe Boliviaanse president (Landslide Victory) – Hands off Venezuela

volgens-alle-exit-polls-is-mas’-luis-arce-de-nieuwe-boliviaanse-president-(landslide-victory)-–-hands-off-venezuela

19-10-20 08:16:00, Bolivia,Venezuela | October 19, 2020 Bron: orinocotribune 19 oktober 2020 ~~~

Caracas, 19 oktober 2020 (OrinocoTribune.com).- Na enkele uren vertraging in de resultaten van de exit-poll, gepland op 20:00 uur, meldden de belangrijkste TV-stations, die niet sympathiek staan tegenover MAS, Evo Morales of Luis Arce, dat Luis Arce, de kandidaat van Evo Morales en MAS, de presidentsverkiezingen ruimschoots heeft gewonnen in het Zuid-Amerikaanse land.

Luis Arce won met 52,4%, Carlos Mesa staat op de tweede plaats met 31,5% met meer dan 20% achterstand op Arce en op de derde plaats, met 9,9%, plaatsen de exit polls de extreem rechtse activist Fernando Camacho.

BREAKING: Unitel-Ciesmori exit poll vrijgegeven

LUIS ARCE 52,4%
CARLOS MESA 31,5%
FERNANDO CAMACHO 10.5% @teleSURenglish pic.twitter.com/8Enj7iMLs6

Camila (@camilateleSUR) 19 oktober 2020

CIESMORI, een ander exit poll bedrijf postte een regionale schatting van de verkiezingsuitslag en plaatste de overwinning van Arce met een marge van meer dan 30% in vergelijking met Mesa in La Paz en Cochabamba. In La Paz won Luis Arce volgens dit bedrijf met 65,3% van de stemmen en Mesa kreeg slechts 31,7%. In Cochabamba kreeg Arce 63,1% van de stemmen en Mesa slechts 34,1%.

De linkse presidentskandidaat van Bolivia, Luis Arce, van de Movement Toward Socialism (MAS) partij, won in een aardverschuiving met 65,3% in de hoofdstad La Paz en 63,1% in de grote stad Cochabamba, volgens de exit polls pic.twitter.com/B1pgiXJKZG.

Ben Norton (@BenjaminNorton) 19 oktober 2020

De voormalige Boliviaanse president Evo Morales hield een uur voor de bekendmaking van de resultaten van de exit-poll een persconferentie vanuit Buenos Aires op een feestelijke toon en vroeg om de bekendmaking van de voorlopige resultaten. Na zijn gedwongen aftreden in 2019 reisde Morales naar Mexico dat hem asiel verleende en enkele weken later zette hij zijn operationele hoofdkwartier in Argentinië op om dichter bij zijn familie en bij Bolivia te zijn.

El expresidente @evoespueblo desde su exilio en #Argentina, observa las #EleccionesBolivia2020 https://t.co/ahW5ehCpMT

Onmiddellijk nadat de belangrijkste lokale nieuwszender begon met het openbaar maken van de resultaten hielden Luis Arce en David Choqueuanca, zijn Vice President running mate, een persconferentie vanuit het MAS-hoofdkwartier in La Paz om het Boliviaanse volk te bedanken voor hun moed en te verklaren dat in Bolivia “de democratie heeft gewonnen” .

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: