The Everyday Mask – An Instrument of Freedom | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

the-everyday-mask-–-an-instrument-of-freedom-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

20-10-20 10:15:00,

of aanpassingen van het samenzijn

Een commentaar van Bernhard Loyen

We moeten de waarheid onder ogen zien, zei de Beierse premier Markus Söder aan het begin van een persconferentie van de Beierse staatsregering op dinsdag deze week. Ja, we moeten wel. De politicus kwam naar deze gebeurtenis zichtbaar tevreden en in vrede met zichzelf. Dit zijn zijn weken, zijn maanden. Hij ziet zichzelf altijd als een doener. Veel burgers zien hem alleen als het brein van een kunstmatige crisis. Bij elk interview, elk verslag over Söder denken steeds meer mensen bij zichzelf – wat een heet ijzer heeft hij nu, wat een slechte boodschap voor de rang en het bestand?

Een trio presenteerde zich met de minister-president van Beieren, met de voorzitter van de Nationale Academie van Wetenschappen Leopoldina, Gerald Haug, d.w.z. de vereniging die antidemocratische en anti-burgerzakenspelletjes ontwikkelt, om deze aan onze politici te dicteren, en met de voorzitster van de Beierse Tripartiete Raad voor de bescherming van de grondrechten, Susanne Breit-Keßler (voormalig regionaal bisschop voor München en Opper-Beieren). De heer Söder heeft de term „Dreierrat“ aangevuld met „Ethikrat“. Dit was veelzeggend, want in de loop van deze tekst zal opnieuw blijken hoe de uitvoerende macht wordt gedefinieerd vanuit de ivoren toren van de politiek in tijden van deze sociale crisis.

Het is de moeite waard om naar dergelijke gebeurtenissen te luisteren, omdat ze uitstekend overbrengen hoe de dwang en het dwangneurose van miljoenen burgers op de achtergrond worden gepland en voorbereid. Mevrouw Breit-Keßler zou de twee heren nogmaals hebben geadviseerd, zei Söder, over de wijze waarop de communicatie in de komende weken en maanden moet worden georganiseerd, en waaraan bijzondere aandacht moet worden besteed. Met dergelijke uitspraken treedt de kritische AHA-formule van rustdenkende burgers automatisch in werking. Let op, vragen stellen, opletten. Aha, hoe moet het worden ontworpen, de communicatie? Het antwoord volgde onmiddellijk.  Corona is niet alleen een medische uitdaging, maar ook een zeer psychologische en ethische uitdaging, aldus de Beierse minister-president aan het begin van de persconferentie ((1 ) notulen 1 tot en met 6).

Wat hij bedoelde met psychologische en ethische uitdagingen voor zijn medeburgers werd onmiddellijk onthuld door de minister-president,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: