Arm Zweden? – De Zweedse en de Duitse Corona Way in vergelijking | Door Christian Kreiß | KenFM.de

arm-zweden?-–-de-zweedse-en-de-duitse-corona-way-in-vergelijking-|-door-christian-kreis-|-kenfm.de

21-10-20 07:01:00,

Een standpunt van Christian Kreiß.

Open universiteiten, bijna geen gezichtsmaskers, nooit volledige schoolsluitingen, nooit een gedwongen sluiting, coronadoodcijfers dicht bij nul gedurende maanden, beduidend zwakkere toename van nieuwe covide-infecties dan in de meeste andere Europese landen en slechts half zo hoge infectiecijfers als op de piek in juni en bovenal: blijkbaar geen paniek over stijgende coronagevallen, geen paniek over stijgende sterftecijfers zoals in de helft van Europa en veel andere landen in de wereld. Geen boosheid, geen agressie bij de bevolking, geen aanklachten, maar vertrouwen en tolerantie. Tegelijkertijd is de economische crisis veel zwakker dan in de meeste geïndustrialiseerde landen, die harde, door de staat opgelegde gedwongen opsluitingen hebben uitgevoerd, bijvoorbeeld slechts half zo’n zware economische crisis als in Duitsland. Te goed om waar te zijn? Nee, Zweden, medio oktober 2020.

Daartegenover staat de situatie in Duitsland: verspreiding van angst en paniek op alle kanalen via snel toenemende infectie- en sterftecijfers, aanklachten en een aanklachtenportaal, ruzies over huisvestingsverboden, kinderen, zelfs op basisschoolleeftijd met maskers in de klas, grotendeels gesloten universiteiten, dreiging van een nieuwe harde lockdown door politici, het maskeren van dwang in de buitenlucht, agressie, angst, bedreigingen, beledigingen en een prikkelbare stemming in het openbare leven, een vaak verstoorde dagelijkse coëxistentie.

Welke Corona-manier was en is de wijzer? De Zweedse of de Duitse?

Duitse media-aandacht voor Zweden

Allereerst kijken we naar de berichtgeving van de Zweedse Corona Way in de Duitse massamedia. Hier wordt het populaire Sweden-Bashing al maandenlang met veel plezier beoefend. Slechts een paar voorbeelden. Op 12.5. de Süddeutsche Zeitung getiteld: „Coronavirus in Sweden: deadly special way“. Op 24.8. bevestigde de Süddeutsche Zeitung dit standpunt in een essay van haar hoofdredacteur Dr. Markus Beise met als titel „Corona en economie: waarom de lockdown zinvol was“. Het Zweedse coronabeleid was gewoon verkeerd geweest, had veel te veel doden gekost en had zelfs geen economisch voordeel opgeleverd, aldus de Süddeutsche Zeitung.

Der Spiegel getiteld op 20.6. „Zweden’s dodelijke corona fout“, op 25.6. „Waarom Zweden zoveel Covid-19 sterfgevallen heeft (…) Insluiting van het virus is mislukt.“ Dit Spiegelnieuws kwam op een moment dat het aantal Covid-doden in Zweden al tot een derde was gedaald.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: