Het ‘gewone’ leven is pure magie… – Interessante Tijden

het-‘gewone’-leven-is-pure-magie…-–-interessante-tijden

22-10-20 07:38:00,

Kloosterkerk Jannum

De Heer sprak vanochtend: ‘Rypke, ga naar Jannum’, en wie ben ik dan om deze roepstem te weerspreken. Wat een magische plek, vlakbij waar het Cistercienzer klooster Klaarkamp (1165) was gebouwd. Zo brachten we enkele uurtjes in puur geluk door, verwondering over het bijzondere in het ‘gewone’.

Op de terpheuvel in het zeekleiland…

Het boek over de natuur van Friezen is sterk vertraagd. Bij alles dat ik schrijf, ben ik naderhand zwaar ontevreden. Het is alles of niets, het moet echt goed zijn of anders beter niet. Zo heb ik dus al wel een globale indeling van de afbeeldingen, hoe die het verhaal vertellen.

Kerkramen

Zandstenen altaar

Maar het verhaal… Al een uitgever of zes versleten mij van Atlas Contact tot Nieuw Amsterdam en de toenmalig uitgever van Filosofie Magazine. Wanneer je ‘eigenlijk’ iets anders moet doen ben je de meest productieve schrijver van het Nederlands taalgebied. Maar als het moet, dan haak je af.

Grafveld op de terp

Lanschapzicht vanaf de terp

Ik neig er dus naar de hele tekst gewoon maar af te schaffen, en het tot plaatjesboek te maken,

De naastgelegen Dokkummer Ee

Qua historie schrijf je als journalist toch enkel over wat anderen al eens vonden. Daarnaast moet het niet te serieus zijn, er moet wat te lachen vallen. Hoe het ook zij, in 15 jaar heb ik dus niet 1 boek op eigen naam gepubliceerd behalve wat technische rapporten…

Terwijl je wel voor tien boeken in je hoofd hebt.

 

Share Tweet Share  » Lees verder

%d bloggers liken dit: