The Commons Project: het digitale gezondheidspaspoort | Door Norbert Häring | KenFM.de

the-commons-project:-het-digitale-gezondheidspaspoort-|-door-norbert-haring-|-kenfm.de

23-10-20 12:38:00,

De Rockefeller Foundation en het World Economic Forum maken zich serieus zorgen over de particuliere paspoortautoriteit in de wereld.

Een opmerking van Norbert Häring.

Het World Economic Forum werkt samen met een door de Rockefeller Foundation nieuw opgerichte „non-profit“ organisatie. Ze willen Corona gebruiken om een particuliere, wereldwijde autoriteit voor gezondheidspaspoorten op te richten. Daarbij gaan ze resoluut door met hun techno-autoritaire plannen Known-Traveller, ID-2020 en Lock-Step.

Er wordt geschiedenis geschreven, er wordt vooruitgang geboekt. Heel snel. In april schreef ik: „We zijn niet ver van het punt waarop de Amerikaanse digitale technologiebedrijven de virtuele paspoortautoriteit van de wereld zullen worden, die bepaalt wie zich binnen welke straal kan verplaatsen“. De gelegenheid was dat in de loop van de introductie van Covid contact tracking apps Apple en Google aankondigden dat in de toekomst alle fysieke contacten van elke drager van een Android of Apple smartphone opneembaar en evalueerbaar moeten zijn vanuit de VS.

De Rockefeller Foundation heeft al in 2019 (blijkbaar alleen) de startfinanciering van 300.000 dollar voor The Commons Project verstrekt voor „de ontwikkeling en structurering van een nieuw organisatiemodel voor de ontwikkeling, financiering en uitvoering van digitale openbare infrastructuurprojecten“. Het eerste project dat onder de radar vloog was CommonHealth.

Voorbereiding 2019

In de zelfbeschrijving van CommonHealth staat

CommonHealth helpt mensen om hun persoonlijke gezondheidsgegevens te verzamelen en te beheren en deze te delen met de gezondheidsdiensten, organisaties en apps die ze vertrouwen. CommonHealth breidt het door AppleHealth ontwikkelde model voor overdraagbaarheid en interoperabiliteit van gezondheidsgegevens uit tot de 55% van de Amerikanen met Android-toestellen (85% wereldwijd). Dit maakt een bredere en meer gelijke deelname aan onderzoek, innovatieve behandelingsmodellen en de volgende generatie van gezondheidsdiensten mogelijk.

CommonHealth zal worden ontwikkeld en uitgerold door het Commons Project „in samenwerking met een brede coalitie van publieke en private partners uit het gezondheidsecosysteem“.

Common Health werkte op de achtergrond. Je hebt er niet veel van gezien. Men mag aannemen dat er intensieve gesprekken met Apple en Google zijn gevoerd om op de een of andere manier het punt te bereiken waarop de opgeslagen gezondheidsgegevens zonder problemen kunnen worden overgedragen en uitgelezen tussen de twee besturingssystemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: