Transversale myelitis en sterfte tijdens Covid-19 vaccin proeven – “geen reden tot bezorgdheid”? | Stichting Vaccin Vrij

transversale-myelitis-en-sterfte-tijdens-covid-19-vaccin-proeven-–-“geen-reden-tot-bezorgdheid”?-|-stichting-vaccin-vrij

24-10-20 07:49:00,

Weet u wat transversale myelitis is? Zo niet kijk dan in ieder geval naar het filmpje aan het einde van dit artikel. Al twee proefpersonen hebben in de testfase van het toekomstige COVID-19 vaccin van Astra Zeneca deze ‘zeldzame’ aandoening opgelopen.[1,2] Zij zullen de rest van hun leven niet of nauwelijks meer kunnen lopen. Recentelijk is een sterfgeval in de testfase gemeld. Dit artikel gaat over de gebrekkige onderbouwing van de noodzaak en effectiviteit van het potentiële Covid-19 vaccin. En het gemak waarmee zeer ernstige neurologische aandoeningen en zelfs sterfte worden weggezet als “geen reden tot bezorgdheid”.
 

De Telegraaf maakte een foutje?

 

 
Op 21-10-20 meldt de Telegraaf onder de kop ‘Jonge arts ‘João overleden in onderzoek vaccin Astra-Zeneca Oxford’, het volgende:3

“Een Braziliaan die als proefpersoon meedeed aan een veiligheidsonderzoek van een vaccin tegen het coronavirus van AstraZeneca en Oxford, is overleden.
 
Een woordvoerder van AstraZeneca Nederland bevestigt het overlijden. Of de proefpersoon het vaccin of een placebo kreeg toegediend, kan het bedrijf niet zeggen. ‘We kunnen niet reageren op individuele gevallen. Dat heeft onder meer te maken met de strenge regels rondom klinisch onderzoek. Maar alle benodigde reviewprocessen zijn gevolgd’.”

 
De volgende dag is het artikel verdwenen. De publieke acceptatie van het COVID-19 vaccin mag kennelijk geen gevaar lopen.

 

Als u nu nog zoekt op Google naar kop ‘Jonge arts ‘João overleden in onderzoek vaccin Astra-Zeneca Oxford’, dan gaat de oude link naar een gedeeltelijk herschreven artikel: ‘Overleden man in onderzoek vaccin Astra-Zeneca en Oxford ‘kreeg placebo’.4

Het COVID-vaccin treft geen blaam en het verhaal luidt nu:

“Bij medicijnonderzoeken wordt altijd aan een deel van de deelnemers een niet werkend middel (placebo) gegeven.
 
De dood van de Braziliaan leidt niet tot het stopzetten van de proeven met het vaccin, aldus de woordvoerder van AstraZeneca Nederland. Alle belangrijke medische gebeurtenissen zijn zorgvuldig door onderzoekers, een onafhankelijk comité en de autoriteiten bekeken. Daaruit komen geen enkele zorgen over de voortgang van het onderzoek naar voren.”

 
Het vaccin is veilig want de gestorven persoon kwam uit de placebogroep?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: