Waarom maken complotdenkers zich zo druk om 5G? – CSTV

waarom-maken-complotdenkers-zich-zo-druk-om-5g?-–-cstv

24-10-20 09:25:00,

De 5G discussie vindt al jaren plaats op de social media en daarbuiten.

De reden is, in mijn ogen, dat 5G eigenlijk nooit een discussie is geweest en er daarom zoveel over getweet en gepost wordt. Onderlinge discussies blijken juist vaak onmogelijk te zijn.

Zoiets gaat er bij mijn niet in en het heeft in mijn beleving, niets te maken heeft met complotdenken of persé gelijk willen halen. Het probleem in het geval van 5G is, in mijn ogen, dat er heel veel zorgen zijn maar er in de media en door politici géén aandacht wordt geschonken aan de zorgen van grote groepen mensen. Dan is dit dus het effect. Zwart of wit. Nog meer polarisatie. Mensen zien het als een grijs gebied.

Op deze manier is er zo´n bizarre non-discussie ontstaan over 5G.

De Volkskrant schreef een ellenlang stuk zonder eigenlijk echte informatie te geven. Ook CommonSenseTV werd benoemd in dat ellenlange artikel. Dat is dan weer een compliment.

Dat complotten de neiging hebben steeds verder uit te waaieren is ook te zien in de Facebookgroepen die de Volkskrant analyseerde. Weliswaar gaan de meeste berichten in de groepen over 5G en de gevaren van straling, maar de theorieën beperken zich niet tot het mobiele netwerk. Zo worden er artikelen gedeeld met titels als ‘Bill Gates kondigt aan dat hij microchips zal implanteren’ en ‘Deep State (een vermeende geheime schaduwmacht, red.) wil de wereld controleren’. Sommige links verwijzen naar websites waar lezers meerdere complotten tegenkomen. Zoals CommonSenseTV, waarop onder meer een verhaal staat over ‘wereldwijde coronazwendel’. In de webshop van de site zijn T-shirts te koop met opdrukken als ‘Nooit meer lockdown’ en ‘Rage against the vaccine’. (wat zullen ze hier op terugkomen, red.)

Dat Bill Gates dat wil doen, noemen ze ook een complot. De man zegt het zelf, de plannen worden uitgewerkt ,maar de Volkskrant vindt het een complot. Wij hebben tig voorbeelden dat het alles behalve een complot is. (nogmaals, het woord complot wordt volledig verkeerd geïnterpreteerd. Een compromis tussen een aantal personen over wat dan ook is ook een complot, maar goed. We gebruiken hetw oord complot omdat het nou eenmaal zo gegroeid is).

Dit stuk van de Volkskrant is een ellenlang stuk.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: