Demo vraagt 1e kamerleden hun hart voor vrijheid te laten spreken – De Lange Mars plus

demo-vraagt-1e-kamerleden-hun-hart-voor-vrijheid-te-laten-spreken-–-de-lange-mars-plus

25-10-20 12:08:00, Met dank aan Irhuia van Revrouwlutie

Op zaterdagavond 24 oktober stromen zo’n 3000 mensen samen op het Malieveld in Den Haag. Zij demonstreren vreedzaamheid en liefde voor de medemens, ondanks de trucs van de burgemeester van Den Haag. Zij vragen de senatoren van de Eerste Kamer en Koning Willem Alexander op ludieke wijze hun hart te gebruiken.

Trucs

Het was niet alleen vreedzaamheid en harmonie tijdens deze Haagse demo georganiseerd door Viruswaarheid. De politie voert namelijk al heel snel na aanvang van het evenement de druk op.  Daarvoor had de burgemeester van de Binnenhofstad op vrijdagmiddag om 16.50 uur al per email laten weten dat de gemeente terug kwam op de aanvankelijk afgegeven “toestemming”.

Er kon niet van 17 tot 20 uur gedemonstreerd worden, want het moest allemaal sneller en korter. Mordechai Crispijn benoemt dit in zijn toespraak als “spelletjes”. Dat is een hele vriendelijke omschrijving voor leugens en achterklap van de overheid. Desondanks doen de organisatoren er alles aan om de demonstratie vreedzaam en liefdevol te laten verlopen.

Foto Mirjam de Groot Gaan zitten

Rond 17.45 uur, wanneer de mensen sinds 17 uur zijn samengekomen om naar toespraken en muziek te luisteren, dreigt de politie om 19 uur de boel te zullen ontruimen. Crispijn waarschuwt het publiek dat zij waarschijnlijk een keuze zullen moeten maken. Blijven en gearresteerd worden of weggaan.

Het scenario van de derde Pleindemo wordt weer uit de kast gehaald. De mensen die blijven zullen gaan zitten en zich een voor een laten afvoeren. Iedereen weet nu dat dit een organisatorische ramp is voor de politie die dan honderden arrestanten door heel Nederland in allerlei gevangeniscomplexen zal moeten opsluiten.

Foto Mirjam de Groot Het Hart

De bedoeling van deze bijeenkomst is om met elkaar een ‘geweldig menselijk hart voor de vrijheid te vormen op het Malieveld’. Want zegt de organisatie ons hart gaat deze avond onder andere uit naar alle Eerste Kamerleden en Koning Willem Alexander.

De Spoedwet is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen en ligt nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Daarna is Koning Willem Alexander de laatste die deze wet moet tekenen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: