Het onhygiënische geld | Door Hansjörg Stützle | KenFM.de

het-onhygienische-geld-|-door-hansjorg-stutzle-|-kenfm.de

26-10-20 04:25:00,

In de nasleep van de Corona-crisis wordt de afschaffing van het contante geld massaal naar voren geschoven.

Een standpunt van Hansjörg Stützle.

Niemand heeft de intentie om een muur te bouwen. En niemand wil het geld afschaffen. Helaas heeft de Corona-epidemie veel handelaren echter gedwongen om ongewone maatregelen te nemen. „Om hygiënische redenen vragen we je te betalen met een kaart.“ Zulke tekens zijn op veel kassa’s te vinden. En sommige van hen stoppen niet bij het vragen. Ze accepteren helemaal geen contant geld meer – een officiële vorm van betaling. De reden die wordt gegeven is dat er dodelijke coronavirussen aan de biljetten en munten kunnen zitten. Blijkbaar niet bij kaartterminals, die dagelijks door honderden mensen worden aangeraakt. Het hele proces heeft een sterke geur van een bredere agenda. Grote mogendheden proberen al een tijdje van het geld af te komen. Dit proces wordt enorm versneld door Corona. De gevolgen zijn onder meer een hoger risico op schulden, de uitsluiting van „ouderwetse“ of zelfs gewoon politiek bewuste mensen, de volledige controleerbaarheid van onze betalingsprocessen en een onberekenbare toename van de macht van enkele instellingen.

De coronacrisis absorbeert een groot deel van de aandacht van de mensen. En in zijn slipstream bloeien zeer twijfelachtige ontwikkelingen op die bijna volledig onopgemerkt blijven voor het publiek. Met name het contante geld wordt hierdoor beïnvloed. Corona versnelt op gevaarlijke wijze de afschaffing van het contante geld met vele jaren. Maar voordat we de huidige ontwikkelingen in verband met de Corona-crisis bekijken, moeten we ons eerst twee belangrijke vragen stellen:

  • Waarom is een geldafschaffing gevaarlijk?
  • Welke gevolgen heeft het voor ons persoonlijk en voor de vrijheid van onze samenleving?

De afschaffing van het contante geld en de gevolgen daarvan worden meestal volledig onderschat. Bijna geen enkele andere gebeurtenis zal zo’n twijfelachtige impact hebben en de toekomst van onze samenleving veranderen als de afschaffing van het contante geld. De gevolgen zijn talrijk. Om u een kort inzicht te geven, wil ik hieronder twee voorbeelden uit de praktijk aanhalen.

Effecten op het leven van ons burgers

Na de afschaffing van het geld hebben we niet langer het didactisch beste lesmateriaal om onze kinderen te leren omgaan met geld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: