Verkwanselt Eerste Kamer in komende 2 dagen onze vrijheid? – De Lange Mars plus

verkwanselt-eerste-kamer-in-komende-2-dagen-onze-vrijheid?-–-de-lange-mars-plus

26-10-20 08:23:00, Krijgt NL een permanente mondkapjesmaatschappij?

De Eerste Kamer staat op maandag 26 en dinsdag 27 oktober voor een historische keuze. Volgen de senatoren de doodlopende weg van de Tweede Kamer, die op 13 oktober koos voor de medische dictatuur? Of blijft Nederland een (redelijk) vrij land? Alle ogen zijn gericht op de 75 senatoren die als zij de coronawet aannemen meteen zichzelf buiten spel zetten. Dit is het programma en het is te volgen via een live stream.

Dreiging of ernstige vrees

Een deel van de bevolking houdt de komende twee dagen de adem in. Zij zijn bang dat het Parlement het land in een ijzige medische dictatuur stort waarin we afhankelijk zullen zijn van de grillen van de regering.

Voor een ander gedeelte van het volk kunnen de maatregelen niet streng genoeg zijn. Zij geloven dat de coronawet ertoe zal bijdragen dat we snel via een vaccinatie tegen covid-19 weer vrij zullen zijn en de lockdowns over zullen zijn.

Na stemming voor de coronawat is een ‘dreiging’ of ‘ernstige vrees’ voor een epidemie voldoende reden voor de regering om onze grondrechten af te kunnen nemen. Ook zal het Parlement een verlenging van de medische dictatuur dan niet tegen kunnen houden. Met andere woorden een strenge lockdown zal onbeperkt kunnen voortduren.

Begaat het Parlement de grootste blunder in de parlementaire geschiedenis? Zetten zij zichzelf vrijwillig buiten spel?

Let wel dat een dreiging van een epidemie altijd op de loer ligt. Het is een kwestie van interpretatie net zoals de Landelijk Coördinator Terrorisme Bestrijding een inschatting maakt van de dreiging van terreur. Ook die dreiging bestaat volgens de overheid sinds 2001 onverminderd. En de oorlog tegen de terreur stopt ook niet meer.

Laten politici zich dan echt zo eenvoudig een dictatuur binnenloodsen? Zijn zij het vertrouwen van de kiezer dan echt helemaal niet waard? In de middag van dinsdag de 27e zullen we het antwoord hierop weten.

Programma

Agenda debat en LIVE Stream 26 oktober 2020 van 09:30 – 23:45 uur in de Eerste Kamer

De Eerste Kamer debatteert maandag 26 oktober de hele dag met de ministers De Jonge (Volksgezondheid,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: