VS is bron van hernieuwd ISIS-terrorisme in Syrië | Door Rainer Rupp | KenFM.de

vs-is-bron-van-hernieuwd-isis-terrorisme-in-syrie-|-door-rainer-rupp-|-kenfm.de

26-10-20 04:25:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

Onlangs zijn de aanvallen op Syrische posities door terroristen van de zelfverklaarde „Islamitische Staat Irak en Syrië“ (ISIS) weer toegenomen. Deze aanvallen zijn het gevolg van een heropleving van de terroristische organisatie, uitgerust met moderne wapens en opererend met middeleeuwse wreedheid, in de gebieden in het oosten van Syrië die door de VS worden bezet in strijd met het internationale recht. Inderdaad, de criminele oorlogsstokers in Washington zitten achter deze ontwikkeling. Waarom dit het geval is, werd deze week duidelijk gemaakt door de onderzoeksjournalist Tony Cartalucci, die gespecialiseerd is in geopolitieke contexten, in zijn artikel dat onlangs werd gepubliceerd onder de titel „US Seeks to Prolong Terrorism in Syria, Not Defeat It“.

Volgens Cartalucci, een voormalig soldaat van de Amerikaanse elitekracht van „Mariniers“, willen de Hawks in Washington de instabiliteit in het land weer vergroten door duizenden ISIS-gevangenen vrij te laten uit kampen in de door het Amerikaanse leger gecontroleerde gebieden in het oosten van Syrië.

In feite moet dit worden gezien als onderdeel van de publiekelijk gedane belofte die de Amerikaanse Falcons een paar jaar geleden hebben gedaan aan hun geallieerde oorlogsstokers in Israël, Europa en de feodale Arabische Golfstaten, namelijk om van Syrië een Vietnam-achtig „moeras“ te maken waarin Rusland en Iran zouden moeten zinken. Met deze belofte wilden ze de aandacht afleiden van kritiek uit hun eigen gelederen en van hun bondgenoten die hadden gewed op een robuustere aanpak door de zogenaamd „onoverwinnelijke“ Amerikaanse luchtmacht tegen de Russen in Syrië. De unieke Russische S-300 en S-400 luchtverdedigingssystemen en de Pantsir, daarentegen, zetten de Amerikaanse luchtmacht op zijn plaats.

In dit verband heeft de Amerikaanse speciale gezant voor Syrië van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, James Jeffrey, in een artikel in het Amerikaanse nieuwsmagazine Newsweek aan het begin van het jaar toegegeven dat het de strategie van de VS was om de vijanden van Amerika in Syrië te verzwakken en tegelijkertijd te voorkomen dat ze steeds verder werden meegesleept in nieuwe operaties die voor de VS kostbaar waren. Aangezien de Syrische president Assad de meerderheid van het land in handen heeft en hij wordt gesteund door Rusland en Iran,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: