Covid: Avondklok voor wat?, door Thierry Meyssan

covid:-avondklok-voor-wat?,-door-thierry-meyssan

27-10-20 12:19:00,

De Fransen waren met stomheid geslagen toen ze vernamen dat hun regering een maatregel voor de openbare orde, een avondklok, als effectief beschouwt om een epidemie te voorkomen. Iedereen heeft begrepen dat geen enkel virus stopt volgens de bij decreet vastgestelde schema’s en gezien de vele eerdere fouten stelt men zich de vraag: wat is het nut van een avondklok?

JPEG - 32.9 kB President Emmanuel Macron had de sterjournalisten van France2 en TF1, Anne-Sophie Lapix en Gilles Bouleau, uitgekozen om hem te interviewen over de Covid-19-epidemie. Hij kondigde een avondklok aan als een gezondheidsmaatregel.

Verschillende westerse landen zijn van mening dat ze geconfronteerd worden met een nieuwe golf van Covid-19 epidemieën. Bevolkingen die al veel hebben geleden, niet door de ziekte, maar door de maatregelen die zijn genomen om hen tegen de ziekte te beschermen, vinden het moeilijk om nieuwe maatregelen op het gebied van de openbare orde om gezondheidsredenen te accepteren. Dit is een kans voor ons om gedrag te analyseren.

Regeringen weten dat ze verantwoordelijk zullen worden gehouden voor wat ze hebben gedaan en wat ze niet hebben gedaan. In het licht van de ziekte en nog meer in het licht van deze druk, hebben ze moeten handelen. Hoe hebben ze hun strategie gepland?

Bij de ontwikkeling ervan hebben zij zich gebaseerd op het advies van specialisten (artsen, biologen en statistici). Onmiddellijk verdeelden deze zich in elke discipline en verzetten zich tegen elkaar, zodat de overheid slechts met een aantal van hen verder kon gaan. Maar op basis van welke criteria hebben ze die gekozen?

Veel onzekerheden

Terwijl de publieke opinie wordt overgehaald:
- dat het virus wordt overgedragen via ademhalingsdruppels;
- dat de besmetting kan worden ingedamd door het dragen van chirurgische maskers en het handhaven van een afstand van ten minste een meter van de mensen om je heen;
- dat gezonde mensen kunnen worden onderscheiden van zieke mensen door het gebruik van PCR- tests;

specialisten zijn veel minder assertief. Integendeel, sommigen zeggen
- dat het virus vooral niet wordt overgedragen via ademhalingsdruppels, maar via de lucht die we inademen;
- dat chirurgische maskers en sociale afstanden daarom nutteloos zijn;
- dat de PCR-tests die worden uitgevoerd niet hetzelfde meten in verschillende laboratoria en daarom zijn de cumulatieve statistieken als het optellen van appels en peren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: