Raid in the Shadows | Door Ernst Wolff | KenFM.de

raid-in-the-shadows-|-door-ernst-wolff-|-kenfm.de

27-10-20 01:16:00,

Terwijl de hele wereld in de ban is van het Corona evenement, maken hedgefondsen enorme winsten. Exclusieve print van Wolff of Wall Street.

Een commentaar van Ernst Wolff.

We moeten niet alleen aandacht besteden aan de kwesties die ons overal worden opgedrongen, maar vooral aan de kwesties die ons duidelijk worden onthouden. Corona is – naast andere functies voor de geld- en machtselite – een enorme afleidingsmanoeuvre. Lang voor 2020 vonden er op de achtergrond gebeurtenissen plaats die zeer gevaarlijk konden blijken voor de welvaart en sociale rechtvaardigheid in de wereld. De meerderheid van de mensen moet nu beseffen dat de sociale ellende, vooral de voortdurende achteruitgang van hun levensstandaard die al jaren aan de gang is, maar ook de culturele achteruitgang en de toenemende onderwerping van de samenleving aan autoritaire politieke structuren, zijn oorzaken heeft in het huidige financiële systeem.

Vandaag is het zondag 5 april 2020 en terwijl de wereld gefascineerd is door de verspreiding van de coronapandemie, gebeuren er in het wereldwijde financiële systeem op grote schaal dingen. Sinds enkele weken zien we dat hedgefondsen hun marktmacht gebruiken om het bestaande systeem in hun voordeel uit te hollen met de hulp van regeringen en centrale banken, om het kleed onder hun grootste concurrent – het kleinbedrijf – uit te trekken en om alle denkbare maatregelen te nemen om de voordelen van de nu onvermijdelijke economische en financiële crisis te maximaliseren.

Tenzij iemand hen tegenhoudt, zullen we zeer waarschijnlijk snel zien hoe de hedgefondsen – gesteund door politici en centrale banken – ons allemaal een nieuw systeem zullen opleggen, afgestemd op de financiële elite en hun behoeften.

Om de achtergrond van deze historische omwenteling te begrijpen, is het belangrijk om afstand te nemen van de misvatting, die op dit moment het meest verspreid is en het meest wordt gesteund door de media, dat dit alles iets te maken heeft met het nieuwe coronavirus. Feit is dat de problemen in de financiële sector al lang voor de pandemie bestonden en ook zonder de pandemie fatale gevolgen zouden hebben gehad. Het virus dient alleen als een welkome hulp voor degenen die de financiële sector domineren. Het trekt nu al enkele weken de aandacht van de mensen en stelt de financiële elite in staat haar eigen agenda grotendeels ongestoord voort te zetten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: