Terwijl Zweden leven in vrijheid, stemt Eerste Kamer voor dictatuur – De Lange Mars Plus

terwijl-zweden-leven-in-vrijheid,-stemt-eerste-kamer-voor-dictatuur-–-de-lange-mars-plus

27-10-20 10:17:00,

De meerderheid van de Eerste Kamer heeft vandaag gestemd voor de dictatuur van Hugo de Jonge. Terwijl we in ons land wachten op de eerste politieke gevangenen dankzij het einde van de democratie, viert Zweden de vrijheid nog iedere dag in zowel lichamelijke als economische gezondheid.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor de Spoed- of Noodwet op 27 oktober 2020 na met 48 stemmen voor aangenomen. De partijen die kozen voor het einde van de democratie zijn Groen Links, PvdA, SGP, 50Plus, D66, VVD, CDA en CU. Van dezelfde partijen gingen de Tweede Kamerleden hen hierin al voor.

Tijdens het debat zijn vier moties ingediend.

Een daarvan (van Janssen e.d.) bepaalt dat in de wet grondrechten beperkende maatregelen worden mogelijk gemaakt. De leden geven dus toe dat deze wet indruist tegen de grondrechten. Daarnaast stelt de aangenomen motie dat bij verlenging van de geldigheid van de wet de Staten-Generaal het laatste woord zal hebben. Een schrale troost, waarbij op het allerlaatste moment toch het Parlement zijn bevoegdheid niet volledig heeft weggegeven. Die bevoegdheid kunnen zij echter slechts eens in de paar maanden uitoefenen.

Andere koers

Toen in de meeste landen de eerste lockdown van start ging, weigerde Zweden al in de viruswaan mee te gaan. Zo pakten zij het in maart en april aan.

De Zweed Dr Anders Tegnell is als overheids-epidemioloog verbonden aan Openbare Gezondheidsbureau sinds 2013. Hij stuurt zijn land op een hele andere manier door de corona crisis heen dan de rest van de wereld. Hier was geen lock down.

Hij pakte de zaak precies omgekeerd aan.

  • Geen isolatie van de gehele bevolking.
  • Alleen ouderen en mensen met gezondheidsproblemen worden zoveel mogelijk geïsoleerd.
  • Iedereen met symptomen moet thuis blijven.

Daarnaast gaat Zweden ervan uit dat het coronavirus alleen gecontroleerd kan worden, niet onderdrukt.

Met de volgende beelden uit Stockholm van september als zichtbaar resultaat

De beelden spreken voor zich

en laat ze maar goed op je inwerken. Hier geen mondmaskers,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: