De mens in (weder)opstand(ing) | Stichting Vaccin Vrij

de-mens-in-(weder)opstand(ing)-|-stichting-vaccin-vrij

28-10-20 08:39:00,

In tijden van grote verandering en onzekerheid reageren mensen vaak primair vanuit hun overlevingsmechanismes. Vechten en hard roepen, vluchten of doen alsof er niets aan de hand is en de kop in het zand steken, of bevriezen en angstvallig doen wat hen opgedragen wordt. Of ze doorlopen een volledig rouwproces van ontkenning, woede, verdriet en uiteindelijk acceptatie van de nieuwe situatie.

Wat er echter van ons gevraagd wordt om tot constructieve oplossingen en positieve resultaten te komen is een goede dosis zelfkennis, mensenkennis en een goed ontwikkelde intuïtie.

Wanneer je in de huidige tijd afstand kunt nemen van de onvoorspelbaarheid van de situatie – waarin we een speelbal geworden zijn in de nieuwe elementen van ziekte, controle, angst voor de dood en verantwoordelijkheidsgevoel – komt er misschien ruimte voor wat perspectief in deze voltrekkingen.

Het besef dat je mens bent in een natuurlijke omgeving, gecreëerd door een genieuze balans in de atmosferen, is het sowieso een wonder is dat we bestaan met een bewustzijn van eenheid en uniciteit.

Dr. Zach Bush is zo’n held in deze tijd die ons meeneemt in zijn visie als arts en microbioloog, en ons bewust maakt van het feit dat we als micro-organisme deel zijn van deze macrokosmos.1

“After centuries of the warfare mentality of the Western medicine mindset, it is critical that we rapidly come to terms with the reality that we are not against nature, but instead, we are the result of nature”.

Ook de Chinese Geneeskunde gaat ervan uit dat een gezond organisme altijd naar een innerlijke balans zoekt. Onze natuur is dus zelf-genezend. En daar spelen volgens Zach Bush microben, bacteriën en virussen juist een belangrijke rol in. Een uiterst interessante visie die een doorn is in het oog van de huidige medicijnkunde die zijn basis kent in de omgekeerde visie van Louis Pasteur, die stelde dat we de bacteriën die ons ziek maken dienen te bestrijden.

“If we fail as a human species right now to emerge with this new sense of self identity, this new sense of connectivity to mother nature, so we can become co-creators with the regenerative force on the planet, our next step may be extinction.”

Wat vooral nodig is om onze zelfdestructieve neigingen een halt toe te roepen is ons dus vereenzelvigen met het idee dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met de aarde,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: