Angst voor virusinfecties en het opbouwen van lichamelijke weerstand | Mieke Mosmuller

angst-voor-virusinfecties-en-het-opbouwen-van-lichamelijke-weerstand-|-mieke-mosmuller

30-10-20 07:32:00,

door

Mieke Mosmuller

30-10-2020

1 commentaren
Print!

De laatste maanden zijn we overladen met cijfers en daarmee verband houdende doelstellingen om de coronamaatregelen te rechtvaardigen waarmee we ‘het virus zullen verslaan’. We hebben kennis gemaakt met het Reproductiegetal, of het R-getal. ‘Het basaal reproductiegetal of besmettingsgetal van een infectieziekte is het gemiddeld aantal secundaire besmettingen dat veroorzaakt wordt door een primair geval in een bevolking zonder immuniteit en in afwezigheid van profylactische maatregelen, zoals bijvoorbeeld vaccinatie.’

Het aanvankelijk gestelde doel ter rechtvaardiging van de coronamaatregelen, was het behalen van een R-getal onder de 1.

De vraag is of de doelstelling wel juist gesteld is. Is het niet een irrationele angst die de drijfveer is? Daar waar de lichamelijke weerstand juist wordt opgebouwd, gesterkt, door oefening in het ondergaan en overwinnen van virusinfecties, worden we door de genomen coronamaatregelen en de angst voor besmetting mogelijk in groter gevaar gebracht dan we willen.

Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

Hier zit ik weer en probeer iets tegen de camera te zeggen, eigenlijk krijg je van tijd tot tijd het gevoel ik ben sprakeloos. Moet dan denken aan Toon Hermans die zei “Ik zou wel wat willen zeggen, maar alles is al gezegd. Ik zou wel wat willen denken maar alles is al gedacht” 

Nou kan je natuurlijk eindeloos variëren met gedachten en woorden maar het wordt wel moeilijk om in deze tijd van corona-crisis de moed erin te houden en de gedachten bij elkaar te houden. En ik moet denken aan een uitspraak van vroeger, iemand die zei: “Mensen worden niet dement, maar worden dement gemaakt.” en het lijkt er nu een beetje op, dat je zou kunnen zegen, de wereldbevolking wordt niet uit zichzelf dement, maar we worden dement gemaakt, daardoor dat we voortdurend van het een in het ander geworpen worden. En ja, eigenijk is de mens toch een redelijk wezen, he, begaafd met rede. En je wil daarop ook aangesproken worden .dat is ook het gebied waar je het gevoel hebt dat de vrijheid werkelijk woont, in het gebied van het verstandelijke denken. Maar wanneer je in de krant een artikel leest, zoals gisteren, waarin gezegd wordt ‘ het kabinet neemt nog geen verdere maatregelen, maar komt deze week mogelijk met hele strenge maatregelen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: