“The Great Reset” | Door Dirk Pohlmann | KenFM.de

“the-great-reset”-|-door-dirk-pohlmann-|-kenfm.de

30-10-20 12:49:00,

Een commentaar van Dirk Pohlmann.

Elk jaar komen de machtigste mannen – en af en toe ook minnaressen – ter wereld samen in de Zwitserse badplaats Davos. Het woord Davos is een synoniem geworden voor het World Economic Forum. Het World Economic Forum, de vertaling van de Engelse term, heeft een misleidende naam. Wat is het verschil tussen de Federal Intelligence Service en het World Economic Forum? Er is geen. Want: Het World Economic Forum houdt zich net zo goed bezig met economie als de Federal Intelligence Service met nieuws.

In zijn eigen sappige woorden definieert het World Economic Forum zijn taak als volgt: „Het World Economic Forum biedt een podium voor de 1.000 toonaangevende bedrijven wereldwijd om een betere wereld te creëren. Als lidorganisatie brengt het Forum bedrijven samen op projecten en initiatieven – online en offline – en stelt het hen in staat om zakelijke, regionale en systemische kwesties aan te pakken“. 1)

Het World Economic Forum is geen country club, maar een denktank en een centraal comité van de kapitalistische international. Het partijcongres van wereldwijde oligarchen met de wil om aan de macht te komen. Vorig jaar werden de wereldleiders in Davos vergezeld door 119 miljardairs met een gezamenlijk kapitaal van 500 miljard USD. 2) De wereldelite van ten eerste het bedrijfsleven, ten tweede de economie, ten derde de economie en ten vierde de politiek ontmoeten elkaar daar niet alleen om te discussiëren over het bedrijfsleven.  Ze zijn duidelijk zelfverzekerder. „Het World Economic Forum geeft vorm aan de geschiedenis“, zegt de nu 81-jarige oprichter, CEO en ceremoniemeester Klaus Schwab. 3)

Het World Economic Forum definieert de toekomst, men is de heersende omstandigheden altijd een stapje voor wat betreft de planning. 4) 5) Dat betekent bijvoorbeeld: In Davos behoort de globalisering tot het verleden, net als het neoliberalisme. Het nieuwe doel is de totale overname van de macht, de „Great Reset“. Men is zeer internationaal en transhumanistisch en zal racisme, klimaatverandering en alle andere mondiale problemen bestrijden. Systematisch, wereldwijd, door het gebruik van governance en met kunstmatige intelligentie.

De elite in Davos ziet zichzelf als de voorhoede van een nieuwe wereldorde. Toen Francis Fukuyama in 1989 na de ineenstorting van het Sovjet-imperium het einde van de geschiedenis aankondigde,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: