Corbyn geschorst voor rapport dat hem volledig vrijpleit? Het kan wel degelijk – UITPERS

corbyn-geschorst-voor-rapport-dat-hem-volledig-vrijpleit?-het-kan-wel-degelijk-–-uitpers

01-11-20 08:30:00,

Aan het EHRC-rapport is een vijfjarige mediahetze voorafgegaan. Foto MRC

Wie dacht dat Corbyn eindelijk zou worden vrijgesproken na vijf jaar onafgebroken verdachtmakingen, vergist zich schromelijk. Nog voor de volledige tekst van het onderzoeksrapport van de EHRC bekend raakte, werden reeds de eerste commentaren geschreven, waarin exact het omgekeerde wordt beweerd van wat er in staat. Deze gekleurde versie verschijnt ongewijzigd copy/paste in de Belgische media.

Zodra Corbyn wees op het verschil tussen de eerste commentaren in de Britse pers door opiniemakers en politici met wat er werkelijk in het EHRC-rapport staat (zie verder voor de EHRC), werd hij door huidig partijvoorzitter Keir Starmer geschorst uit de parlementaire fractie, wegens ‘onbetamelijk gedrag’. In afwachting van een definitieve uitspraak door de tuchtorganen van de partij kan de voormalige partijvoorzitter niet langer in naam van de partij spreken.

Het mag de argeloze toeschouwer verbazen dat een dergelijk groot verschil kan bestaan tussen berichtgeving in de mainstream media en de werkelijkheid van onderzoeksrapporten. Men mag daarbij eerst en vooral niet vergeten dat selectief omgaan met de waarheid – in gewone mensentaal ook liegen en bedriegen genoemd –  een zeer lange en taaie traditie heeft in de Britse tabloidpers. Minder bekend is dat ook de BBC en The Guardian dezelfde praktijken toepassen, zij het met meer flair dan de vulgaire tabloids (zie Studie bewijst: The Guardian, BBC vooringenomen tegen Corbyn).

Mythe versus werkelijkheid, memes versus feiten

Dit zijn dezelfde media die al jarenlang vasthouden aan de leugen dat Julian Assange werd ‘vervolgd voor verkrachting’ en aan hun stelling dat Assanges bewering, dat hij gevaar liep op uitlevering aan de VS’, nonsens was. The Guardian blijft ook vasthouden aan de bewering van nooit gebeurde ontmoetingen van Paul Manafort, voormalig campagneleider van Donald Trump, met Assange in de ambassade van Ecuador (zie Guardian volhardt in stilzwijgen over gebrek aan bewijzen voor ontmoeting Manafort-Assange).

The Guardian, openbare omroep BBC en tabloid The Sun waren in 2018 de grootste producenten van foutieve berichtgeving over Corbyn Labour en anti-semitisme. Tabel: Media Reform Coalition van de University of London

Samen met de Amerikaanse media houden zij ook vast aan de stelling dat Rusland zich in 2016 met de Amerikaanse verkiezingen zou gemengd hebben,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: