MH17: Wat de media niet vertellen – UITPERS

mh17:-wat-de-media-niet-vertellen-–-uitpers

01-11-20 10:19:00,

Volgens OM geen bewijs dat door JIT gepresenteerde onderdelen zijn van raket die MH17 raakte

De MH17-rechtzaak in Nederland loopt al ruim een half jaar. Veel opmerkelijke feiten die tijdens de rechtszittingen naar voren kwamen, werden door de massamedia niet gerapporteerd of kregen niet de aandacht die ze verdienen.

Vier militaire leiders van de Volksrepubliek Donetsk, drie Russische staatsburgers en een Oekraïner, staan ​​in Nederland terecht voor het neerhalen van vlucht MH17 uit Maleisië op 17 juli 2014 in het oostelijk deel van Oekraïne, waarbij alle 298 passagiers omkwamen, de meesten van hen Nederlanders. Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) beschouwt deze mannen als “hoofdrolspelers die een Buk-TELAR uit de Russische Federatie hebben overgenomen en deze hebben ingezet in het kader van hun eigen militaire operatie, met als doel een vliegtuig neer te schieten”.

Het verhaal dat MH17 is neergehaald door een Buk-raket die vanuit Rusland is aangeleverd en is afgevuurd vanuit door rebellen gecontroleerd grondgebied in Oost-Oekraïne, is vanaf dag één gepromoot door de Oekraïense geheime dienst SBU en het door de Amerikaanse overheid gefinancierde Bellingcat. Met succes. Voor het grote publiek in Nederland en daarbuiten is het een feit dat het op die manier is gebeurd. Maar de MH17-rechtszaak is nog maar net begonnen. De rechter heeft nog niet eens vastgesteld dat er een Buk is afgevuurd; laat staan ​​een Russische Buk. Voor Bonanza Media heb ik de rechtszaak op de voet gevolgd en ik heb er een serie van twaalf artikelen over geschreven. Veel opmerkelijke feiten die tijdens de rechtszittingen naar voren kwamen, werden door de massamedia niet gerapporteerd of kregen niet de aandacht die ze verdienden. Ik zal ze hieronder opsommen.
 
Waardeloze raketonderdelen

Zeven onderdelen van een Buk-raket die op de rampplek zijn aangetroffen en die zijn besproken op de persconferenties van het Joint Investigation Team (JIT) blijken van nul en generlei waarde. Op de rechtszitting van 8 juni maakte officier van justitie Thijs Berger bekend dat de forensische onderzoekers niet hebben kunnen vaststellen dat deze onderdelen afkomstig zijn van de Buk-raket die MH17 zou hebben neergehaald. De raketonderdelen, waaronder een venturi (uitlaat), een behuizing van een raketmotor, een stabilisatievleugel en een datakabel, zijn mogelijk voor of na 17 juli 2014 in het rampgebied beland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: