Vooral Van Wolferen NIET uitnodigen…!!?

vooral-van-wolferen-niet-uitnodigen…!!?

01-11-20 03:28:00,

x
X

Vooral Van Wolferen NIET uitnodigen…!!?

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Emeritus professor Karel van Wolferen (1941) was van 1997 tot 2006 hoogleraar aan de universiteits van Amsterdam. Hij doceerde het val ‘Vergelijking van politieke en economische instituties’, in het bijzonder in Oost-Azië. Inmiddels is hij op 79-jarige leeftijd hoofdredacteurschap opgepakt van het splinternieuwe tijdschrift ‘Gezond Verstand’, waarvan inmiddels het tweede nummer is verschenen. Zie de afbeelding hiernaast.

Nadat Karel van Wolferen in zijn geboorteplaats Rotterdam de middelbare school had afgerond, vertrok hij op 19-jarige leeftijd, in 1960 uit Nederland en reisde twee jaar door het Midden-Oosten, India en Zuid-Oost Azië. In die tijd begon hij met het schrijven van artikelen, die door veel media werden gepubliceerd. In 1962 vestigde hij zich in Japan, waar hij enkele jaren Engels doceerde. Onder andere aan de ‘Waseda Universiteit’ en het ‘Athenée Français. Zijn artikelen verschenen in onder andere The New York Times, Le Monde, Die Zeit en Japanse kranten en opiniebladen.

In 1972 zette hij zijn journalistieke loopbaan voort als NRC-correspondent voor Oost-Azië. In deze hoedanigheid schreef Van Wolferen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Japan, India, Thailand, Vietnam, de Filipijnen en Zuid-Korea. Zijn vakkennis en journalistieke kwaliteiten, werden in 1987 beloond met de prijs voor de Nederlandse dagbladjournalistiek. Hij publiceerde diepgravende analyses over de politieke economie van Japan.  In 1989 verscheen zijn The Enigma of Japanese Power, dat algemeen wordt beschouwd als de meest uitvoerige en genuanceerde studie over het hedendaagse Japan.

Het nieuwe tijdschrift ‘Gezond Verstand’ is een journalistiek onafhankelijk blad, werd enkele maanden geleden opgericht (augustus 2020). Het verschijnt elke twee weken in een oplage van 100.000 exemplaren. En zo verslaat Van Wolferen in één klap zijn oude werkgever NRC, dat in zwaar weer verkeerd, doordat het blad nauwelijks of niet meer verkocht wordt. Niet zo vreemd overigens als je ziet wat voor een ongelooflijk valse streken ze -onder het motto journalistiek- menen te mogen uithalen, zoals de schofterige wijze van het aanpakken van Pieter Omtzigt in 2018 (CDA).

Karel van Wolferen wil als hoofdredacteur van dit tijdschrift ‘Gezond Verstand’, een blad aanbieden, voor en aan iedereen die objectief en waarheidsgetrouw geïnformeerd wil worden over wat er gebeurt in de wereld. Een blad met serieuze,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: