Bedreiging voor Europa. De vijand heet Corona-Fatigue | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

bedreiging-voor-europa-de-vijand-heet-corona-fatigue-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

02-11-20 06:07:00,

Een commentaar van Bernhard Loyen.

Het duurde even. Hoe kom je aan zo’n woord? Corona-moeheid. Ursula von der Leyen heeft een videocommentaar gemaakt (1). Ze maakte zich zorgen omdat er twee duidelijke vijanden waren waargenomen vanuit het Brusselse hoofdkwartier, die het leven van de Europeanen ernstig in gevaar brachten.

Ze worden genoemd door de politicus, met – corona, het virus en een coronamoeheid, om zich te bevinden tussen de opstandige burgers. Ze willen zich gewoonweg niet meer aan de Corona-regels houden. Maar deze hebben op dit moment een hoge prioriteit en zijn van groot belang. Ze heeft in haar video niet onthuld waar ze deze corona-moeheid heeft meegemaakt of gezien. Waarschijnlijk zijn er aparte video’s naar haar gestuurd vanuit Italië, Engeland, Frankrijk. Uit Duitsland, uit Spanje. Demonstraties van ontevreden Europeanen. Van wanhopige en gekwelde mensen.

Ze begrijpt dat mensen ziek zijn van dit virus. Citaat: „We hebben allemaal maandenlang offers gebracht en ik ben onder de indruk van wat de mensen zo lang hebben moeten doorstaan. Ze betalen een hoge prijs, sociaal en economisch, veel mensen hebben ook emotioneel erg te lijden onder de voortdurende beperkingen van hun persoonlijke vrijheid en natuurlijk ook onder het sociale isolement dat we allemaal meemaken. Maar nu is het niet het moment om het op te geven.

Er kwam echter al een einde aan, waarmee we op gepaste momenten zo graag misbruik maakten van het beleid, want het gaat uiteindelijk toch alleen maar om de belangen van de uitvoerende hulppersonen. Niet over de echte behoeften van ons, de rang en het bestand.

Hoe is deze creativiteit van het benoemen van een vijand tot stand gekomen? De voorzitter van de Europese Commissie heeft natuurlijk directe adviseurs en fluisteraars. In haar geval is dat Peter Piot. Een Belg. Hij verscheen in de media in mei van dit jaar omdat hij persoonlijk het Coronavirus overleefde. Dat maakte indruk en daarom mocht hij in een interview claimen: „Zonder een coronavirusvaccin zullen we nooit meer normaal kunnen leven“ (2).

De dokter en de wetenschapper hadden nog een andere interessante werkgever voor zijn engagement in Brussel. Hij was een Senior Fellow, d.w.z. een beurshouder bij de Bill and Melinda Gates Foundation (3).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: