Corona en Gekochte Wetenschap | Door Christian Kreiß | KenFM.de

corona-en-gekochte-wetenschap-|-door-christian-kreis-|-kenfm.de

02-11-20 06:08:00,

Hoe valse wetenschap de wereld in een afgrond stort…

Een standpunt van Christian Kreiß.

Het „verslag 9“ van het Imperial College London van 16.3.2020

Op 16 maart 2020 publiceerde de Britse epidemioloog en professor in de wiskundige biologie, Neil Ferguson van het prestigieuze Imperial College London, samen met 30 andere onderzoekers een wetenschappelijk rapport dat dramatische gevolgen had voor de Angelsaksische wereld en kort daarna voor bijna de rest van de wereld. Het „rapport 9“ van het Imperial College COVID-19 Response Team, zoals de wetenschappelijke paper officieel werd genoemd [1], was gebaseerd op een mathematisch epidemiologisch model. Er werd gesproken over de grootste bedreiging voor de gezondheid door een respiratoir virus sinds de griepepidemie van 1918, en er werd voorspeld dat als er geen politieke actie werd ondernomen, het rapport zou leiden tot 550.000 sterfgevallen in het Verenigd Koninkrijk en 2,2 miljoen in de VS, evenals tot een 30-voudige overbelasting van de ziekenhuisbedden. [2]

In het rapport werd daarom een harde lockdown aanbevolen die bestaat uit een combinatie van casusisolatie, sociale distantie voor de hele bevolking en ofwel een algemene quarantaine van de huishoudens ofwel sluitingen van scholen en universiteiten. Dit was de enige manier om overbelasting van het gezondheidssysteem en een tekort aan ziekenhuisbedden te voorkomen zolang er geen vaccin beschikbaar was. De harde lockdown, hoewel tussentijdse versoepeling mogelijk is, moet „mogelijk gedurende 18 maanden of meer“ [3] worden gehandhaafd totdat er een vaccin beschikbaar is. Voor het papier is een harde lockdown van in eerste instantie vijf maanden gemodelleerd. [4]

In rapport 9 werd ook een mildere inperkingsstrategie besproken in plaats van een harde lockdown, waarbij voor de voornamelijk kwetsbare doelgroep van 70-plussers alleen isolatie, quarantaine en sociale distantiëring wordt ingevoerd. De toepassing van deze mildere, doelgroepspecifieke strategie zou echter slechts leiden tot een halvering van het aantal sterfgevallen, namelijk 275.000 in het Verenigd Koninkrijk en 1,1 miljoen in de VS, en tot een achtvoudige overbevolking van de ziekenhuisbedden. 5] De paper raadt dit dan ook expliciet af. [6]

rapport 9 had een sensationele impact. Kort daarna legden talloze staten over de hele wereld een harde lockdown op met precies de maatregelen die Ferguson en zijn strijdmakkers hadden voorgesteld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: