Een modern sprookje van Rainer Rupp | KenFM.de

een-modern-sprookje-van-rainer-rupp-|-kenfm.de

02-11-20 06:07:00,

De nieuwe 11 september-jurken van de keizer in Washington.

Een commentaar van Rainer Rupp.

Er was eens een keizer die ver weg woonde aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Wat hij het liefst deed, was oorlogen voeren om zijn rijk steeds verder uit te breiden over de hele wereld. Daarom was hij altijd op zoek naar voorwendsels en nieuwe manieren om militaire conflicten aan te wakkeren zonder de steun te verliezen van de internationale gemeenschap van waarden die hij leidde. Tegelijkertijd probeerden zijn hofgewaad en marktkramers hun eigen volk vakkundig in de wurggreep te houden, zodat ze niet zouden merken dat hun handen en hun geest bezig waren om de wielen van de gigantische oorlogsmachine van de keizer over de hele wereld te laten draaien.

Door de vele dure oorlogen werd de schatkist van het rijk, ooit uitpuilend met goud, echter steeds meer leeg. Maar dit kon de keizer niet tegenhouden, omdat zijn alchemisten bij de Federal Reserve Central Bank een methode hadden ontdekt om met behulp van een spreuk grote hoeveelheden goud uit groen papier te maken. Het nieuwe goud van de keizer, dat in de volksmond de dollar werd genoemd, was nog steeds alleen van groen papier, maar dankzij de spreuk van de alchemisten, de vazallen van de keizer en andere onderdanen werd de dollar nog meer gewaardeerd en geliefd dan het echte metaalgoud. Daarom accepteerden de onderdanen en vazallen in het buitenland graag het groenboek van de Amerikaanse keizer in ruil voor olie, machines, computers en al het andere dat het keizerrijk nodig had.

Ze behandelden het groene dollarpapier als goud en hielden het in hun schatkisten als reserve voor slechte dagen. Zo hadden de alchemisten van de keizer de magische truc uitgevoerd die de keizer in staat stelde zijn oorlogen te voeren zonder ervoor te betalen. Hij hoefde alleen maar groen papier te laten drukken.

Deze bloeiende en vreedzame wereld, waar de ruilhandel van kostbaar groen papier voor goedkope olie, machines en computers onder het welwillende beschermheerschap van de keizer floreerde, werd de laatste twee decennia echter steeds meer verstoord en bedreigd door wrede barbaren in het buitenland. Deze dreiging bestond uit het feit dat de heidense barbaren niet geloofden in de magie van het groene goudpapier en zich niet wilden onderwerpen aan de goddelijke keizer in het verre Washington,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: