Britse universiteiten verwerpen antisemitisme definitie van Israelische lobby – BDS Nederland

britse-universiteiten-verwerpen-antisemitisme-definitie-van-israelische-lobby-–-bds-nederland

03-11-20 01:33:00,

Education minister Gavin Williamson threatened to cut university funding over the definition. (UK Parliament)

Slechts een minderheid van de Britse universiteiten heeft de misleidende en politiek gemotiveerde definitie van antisemitisme overgenomen die door Israel en zijn lobby wordt gepromoot.

Ondanks herhaalde dreigementen van de Britse regering heeft minder dan 22 procent van de instellingen voor hoger onderwijs de ‘werkdefinitie’ van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance overgenomen.

De IHRA-definitie is herhaaldelijk veroordeeld door verdedigers van de vrijheid van meningsuiting, Palestijnen, Joodse activisten, Palestijnse solidariteitsgroepen en andere activisten.

Maar de minister van Onderwijs van de Conservatieve Partij, Gavin Williamson, schreef op 9 oktober een brief aan universiteiten en eiste dat ze de definitie “formeel aannemen”.

Antisemitisme is weerzinwekkend en ik dring er bij universiteiten op aan het uit te roeien door de IHRA-definitie over te nemen. Als universiteiten het probleem negeren, heb ik ambtenaren gevraagd opties te overwegen, bijvoorbeeld het opdragen van een nieuwe inschrijvingsvoorwaarde of het opschorten van de bekostiging door het Studentenbureau.

Antisemitism is abhorrent and I am urging universities to root it out by adopting the IHRA definition. If universities ignore the issue, I have asked officials to consider options e.g. directing the Office for Students to impose a new registration condition or suspending funding. pic.twitter.com/j6B5ZNc79T

— Gavin Williamson (@GavinWilliamson) October 9, 2020

Williamson dreigde hun overheidsfinanciering te verminderen als ze dat niet deden.

Hij zei dat hij ambtenaren had gevraagd te onderzoeken hoe ze “een nieuwe regelgevende voorwaarde kunnen opleggen” om de financiering “voor universiteiten waar antisemitische incidenten plaatsvinden” op te schorten die niet aan de definitie voldoen.

Hij dreigde vóór Kerstmis in actie te komen, “als ik niet zie dat de overgrote meerderheid van de instellingen de definitie overneemt.”

De brief van Williamson stelt leugenachtig de weigering om de specifieke definitie van de Britse regering en aanhangers van Israel over te nemen gelijk aan het goedkeuren van antisemitisme.

Dit houdt geen rekening met de ernstige bezorgdheid over het al wijdverbreide misbruik van de IHRA-definitie om kritiek op het Israelische beleid tegen Palestijnen te stigmatiseren en te censureren.

De regering neemt nu haar toevlucht tot dreigementen en dwang nadat ze niet in staat was haar punt te maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: