COVID-19 en de belofte van de farmaceutische industrie aan de Amerikaanse bevolking | Stichting Vaccin Vrij

covid-19-en-de-belofte-van-de-farmaceutische-industrie-aan-de-amerikaanse-bevolking-|-stichting-vaccin-vrij

04-11-20 08:48:00,

Het onderstaande artikel is een vertaling van ‘Pharma’s public pledge on COVID-19-vaccines’, dat is gepubliceerd op ‘The Vaccine Reaction’. De farmaceutische industrie doet haar uiterste best om het vertrouwen van de bevolking te winnen.

COVID-19 – een belofte van de farmaceutische industrie aan de Amerikaanse bevolking

Op 8-9-20 ondertekenden negen farmaceutische bedrijven, die aan de ontwikkeling van COVID-19- vaccins werken, een schriftelijke belofte die inhoudt dat zij hun experimentele vaccins niet aan de Food and Drug Administration (FDA) zullen voorleggen tenzij het vaccin zowel veilig als effectief is gebleken in Fase 3 klinische proeven op mensen.1,2,3,4,5

De belofte – die is ondertekend door de CEO’s van AstraZeneca plc, BioNTech SE, GlaxoSmithKline plc, Johnson & Johnson, Inc., Merck & Co., Inc., Moderna, Inc., Novavax, Inc, Pfizer Inc. en Sanofi SA – benadrukte het “voortdurende commitment van de bedrijven om potentiële vaccins tegen COVID-19 te ontwikkelen en te testen in overeenstemming met hoge ethische normen en gedegen wetenschappelijke principes”. En ook dat de farmaceutische bedrijven hebben beloofd dat ze “altijd de veiligheid en het welzijn van gevaccineerde personen tot hun hoogste prioriteit zullen maken.”1,2,3,4,5.

De belofte werd slechts twee dagen nadat de resultaten van een CBS Newspeiling van 2.493 geregistreerde kiezers in de V.S. was gepubliceerd, ondertekend. Uit deze peiling blijkt dat 65 procent van de deelnemers sceptisch was over de veiligheid van een COVID-19-vaccin dat dit jaar beschikbaar wordt gesteld vanwege de bezorgdheid over het feit dat het “zonder genoeg testen overhaast wordt ingevoerd”. Pfizer’s CEO, Albert Bourla, verwees indirect naar de opiniepeiling (en andere soortgelijke peilingen) als reden voor de belofte. 5,6,7 Bourla zei:

“Met de toenemende publieke bezorgdheid over de processen die we gebruiken om deze vaccins te ontwikkelen, en nog belangrijker de processen die gebruikt zullen worden om de vaccins te evalueren, dachten we dat het van cruciaal belang was om naar buiten te komen om ons commitment te herhalen.”

De CEO’s zeiden dat ze geloven dat de belofte zal helpen om “het vertrouwen van het publiek in het strenge wetenschappelijke en regelgevende proces waarmee de COVID-19 vaccins worden geëvalueerd en uiteindelijk kunnen worden goedgekeurd, te versterken.”1

Het vertrouwen van het publiek in de farmaceutische industrie daalt

Of de belofte zal helpen om de angst voor bijwerkingen bij het publiek weg te nemen is de vraag.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: