Maatregelen in Europa – willekeur gericht op gedragsverandering en gehoorzaamheid? | Stichting Vaccin Vrij

maatregelen-in-europa-–-willekeur-gericht-op-gedragsverandering-en-gehoorzaamheid?-|-stichting-vaccin-vrij

04-11-20 08:50:00,

Op 29-10-20 publiceert de NOS een mooi overzicht van de verschillende manieren van omgaan met COVID-19 in Europa in het artikel: ‘Van nauwelijks maatregelen tot lockdown, zo strijdt Europa tegen corona’[1]

“Verschillende Europese landen zijn in de gevreesde tweede coronagolf terechtgekomen. In Nederland wacht de regering nog even af of eerder genomen maatregelen afdoende zijn. Hoe pakken onze buurlanden het aan?” – NOS 29-10-20

Het artikel bevat afbeeldingen waarin het aantal besmettingen in Nederland afgezet wordt tegen het aantal besmettingen in een ander Europees land. Het wordt gevolgd door een korte beschrijving van de maatregelen die in het betreffende land gelden.

Als de lockdown een effectieve maatregel is dan zou je het volgende moeten zien:

– landen met een strenge lockdown – weinig besmettingen

– landen met een soepele lockdown – veel besmettingen

Dit is NIET het geval.

7 Europese landen met elkaar vergeleken

In het overzicht van de NOS worden 7 landen met elkaar vergeleken. België, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Engeland, Nederland en Zweden. Werkt de lockdown überhaupt? We nemen drie landen, plus de maatregelen in dat land als voorbeeld, en geven u daaronder onze conclusie.

Het hoogste aantal besmettingen is in België.

De lockdown is streng

Maatregelen in België:

Sommige maatregelen gelden voor alle Belgen: “Theaters, sportscholen de horeca zijn dicht en iedereen moet – waar mogelijk – thuiswerken. Ook moet je hier 1,5 meter afstand houden en, als dat niet kan, een mondkapje op”, vertelt Van Slooten. Het contact is beperkt. “Je mag hier maximaal vier personen bij je thuis uitnodigen en daarnaast mag je als Belg nog een zogenoemd ‘knuffelcontact’ hebben.”1

Sommige maatregelen verschillen per regio: “Neem bijvoorbeeld de avondklok. Landelijk geldt een avondklok van middernacht tot 06.00 uur. Maar in Wallonië besloten ze die te vervroegen naar een avondklok van 22.00 uur tot 05.00 uur.”1

De laagste besmettingen zijn in Duitsland en Zweden.

De maatregelen zijn streng in Duitsland en soepel in Zweden.

Maatregelen in Duitsland:

“In Duitsland gaan vanaf 2 november extra maatregelen van kracht. “Dat betekent dat de horeca, bioscopen, theaters en sportscholen dicht moeten”, vertelt correspondent Judith van de Hulsbeek. “Supermarkten en winkels mogen nog wel openblijven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: