Omdat het altijd erger kan – Tyrannieke Covid-19 lokale lockdowns voor Griekenland. Bewoners verplicht om autoriteiten een sms te sturen voordat ze van huis gaan

omdat-het-altijd-erger-kan-–-tyrannieke-covid-19-lokale-lockdowns-voor-griekenland.-bewoners-verplicht-om-autoriteiten-een-sms-te-sturen-voordat-ze-van-huis-gaan

04-11-20 08:54:00,

Griekenland heeft ernstige lockdowns opgelegd in de stad Thessaloniki en de provincie Serres, vanaf dinsdag 6.00 uur lokale tijd, in een poging een tweede golf van Covid-19-infecties te beteugelen.

Niet-essentiële vluchten naar Thessaloniki, de op een na grootste stad van het mediterrane land, zijn opgeschort, waarbij bewoners daar alleen om specifieke redenen hun huis mogen verlaten en verplicht zijn om de autoriteiten eerst via sms op de hoogte te stellen.

De regering breidt ook de avondklok uit, zowel in de pas gesloten gebieden als in enkele van de andere meest bevolkte delen van het land, terwijl bars, restaurants, musea en theaters een maand lang gesloten zijn.

Delen van Noord-Griekenland worden nu geclassificeerd als “verhoogd risico” voor overdracht van coronavirus onder een nieuw niveausysteem dat een reeks beperkingen schetst.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

De harde nieuwe maatregelen komen nadat de prevalentie van coronavirus in oktober in het hele land langzaam is gestegen, ondanks het feit dat Griekenland het goed deed in vergelijking met de rest van Europa nadat Athene al vroeg een snelle nationale lockdown had ingevoerd.

Athene heeft ook zijn restaurants, bars, cafés, sportscholen en musea gesloten, hoewel individuele buitensporten mogen worden voortgezet. De Griekse hoofdstad is echter klaar voor een striktere lockdown, zoals die in Thessaloniki en Serres zijn geïntroduceerd, afhankelijk van de mate van infectie.

“We bereiden ons voor op het worstcasescenario”, zei regeringswoordvoerder Stelios Petsas, “We nemen deze maatregelen vroegtijdig zodat we een optimistischer december kunnen hebben.”

Maandag bezocht minister van Volksgezondheid Vassilis Kikilias Thessaloniki, waar in het weekend zo’n 1.300 nieuwe gevallen werden geregistreerd. “De regering luidde vroeg veel alarmbellen, maar sommigen luisterden niet”, voegde hij eraan toe.

Griekenland heeft sinds februari 42.080 Covid-19-infecties en 642 doden geregistreerd.

Bronnen: RT

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: