De Deathblow | Door Roland Rottenfußer | KenFM.de

de-deathblow-|-door-roland-rottenfuser-|-kenfm.de

05-11-20 08:17:00,

De machthebbers veranderen de noodtoestand in een permanente staat – laten we ons nu verdedigen, anders zijn vrijheid en democratie het einde van de weg.

Een gezichtspunt van Roland Rottenfußer.

De regering trekt de teugels weer aan en heeft besloten tot een nieuwe lockdown – zogenaamd „light“, alsof het vetarme kwark is. Het geeft aan dat het ons ernst is met de georganiseerde waanzin. Onze proefstage als burger van een dictatuur wordt omgezet in een vaste aanstelling. We zullen met angst blijven regeren en onze vrijheidsrechten zullen worden ingeperkt. Daarbij worden we ritmisch en barmhartig losgemaakt, we worden in lijn gehouden met fijn gedoseerde voorgerechten van hoop. Vrijheid bestaat altijd alleen in afwachting van de mogelijke beperking ervan op elk moment. Een verminderde, beperkte bewegingsvrijheid die onderhevig is aan het virus. Op de drempel van een nieuw wereldtijdperk van despotisme moeten we nu een besluit nemen: Willen we de grootst mogelijke bescherming tegen het risico van de dood ten koste van het leiden van een in wezen levenloos leven? Hoe we kiezen is ook een kwestie van moed. Want vrijheid en levendigheid zijn nooit helemaal zonder risico – zoals alles wat echt van waarde is.

„Groepen feestvierende mensen zijn onacceptabel,“ zei Angela Merkel met haar mond gespannen en duidelijk worstelend met de ernst van haar beslissing. En Karl Lauterbach, de SPD-dementor, wiens charisma alle levensvreugde en vertrouwen als een zwart gat opslokt, werd duidelijker: „De onschendbaarheid van het huis mag geen argument meer zijn voor een gebrek aan controle.

Er wordt niet meer gestopt op de hellende weg naar despotisme waarop Duitsland en vele andere landen in de wereld zich bevinden. We moeten de feiten onder ogen zien: De macht in dit land is in handen van een kliekje gelijkaardige putschisten – een milieu dat ver van de vrijheid afstaat en dat wild vastbesloten lijkt om zijn vernietigende werk voor onze democratie af te ronden. Voor hen is er geen maatregel meer en nauwelijks nog een taboe. De menselijke waardigheid mag geen argument meer zijn voor de afwezigheid van vernedering, als men het dictum van Lauterbach zou kunnen blijven spinnen. We moeten dit tegengaan met een onmiskenbaar „nee“. Groepen zinnen van politici zijn onaanvaardbaar.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: