Kom nu in actie! Na een hongerstaking van 100 dagen wordt Maher Al-Akhras’ leven acuut in gevaar in Israelische detentie. – BDS Nederland

kom-nu-in-actie!-na-een-hongerstaking-van-100-dagen-wordt-maher-al-akhras’-leven-acuut-in-gevaar-in-israelische-detentie.-–-bds-nederland

06-11-20 11:08:00,

Na een hongerstaking van 100 dagen wordt Maher Al-Akhras’ leven acuut in gevaar in Israelische detentie. Kom nu in actie!

Foto: PNN

Oproep van Boycott National Committee:

We roepen solidariteitsgroepen over de hele wereld op om de druk op het Israelische apartheidsregime te vergroten om hem onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

De Palestijnse burger Maher Al-Akhras, een 49-jarige vader van zes kinderen, is sinds 27 juli 2020 in hongerstaking – vandaag 100 dagen. Hij protesteert tegen zijn administratieve detentie – detentie zonder aanklacht of proces – door de Israelische bezettingstroepen. Dit is de vijfde keer dat Israel hem heeft gearresteerd. Zijn enige eis is om vrijgelaten te worden.

Hoewel de gezondheid van Al-Akhras verslechtert en zijn leven groot gevaar loopt, blijft het Israelische apartheidsregime, met medeplichtigheid van het Hooggerechtshof, hem onder bewaking houden in een Israelisch ziekenhuis.

De Palestijnse Mensenrechtenorganisatie (PHROC) zei dat Maher “geconfronteerd wordt met een ernstige en onmiddellijke bedreiging van zijn leven in het Kaplan Medical Center. Als gevolg van een tekort aan zouten en vloeistoffen in zijn lichaam en zijn weigering om voedingssupplementen te nemen, heeft Maher regelmatig toevallen, acute hoofdpijn, aanzienlijke zwakte in zijn gezichtsvermogen en gehoor en hevige pijn over zijn hele lichaam, vooral zijn borst.”

Michael Lynk, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, riep op tot de onmiddellijke vrijlating van al-Akhras en een einde aan Israels illegale praktijk van administratieve detentie. De Internationale Vereniging van Democratische Advocaten drong aan op onmiddellijke vrijlating van al-Akhras en riep regeringen, waaronder de Amerikaanse regering en Europese regeringen, op om hun steun aan Israelische oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid te beëindigen.

Het Palestijnse BDS National Committee (BNC), de grootste coalitie in de Palestijnse samenleving, roept solidariteitsgroepen wereldwijd op om de druk op Israel te vergroten om Maher Al-Akhras onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Het extreemrechtse regime van Israel moet worden gedwongen door middel van BDS en andere vormen van vreedzame druk om aan zijn verplichtingen onder internationaal recht te voldoen en de Palestijnse rechten te respecteren, inclusief politieke gevangenen.

Israelische en internationale bedrijven die profiteren van Israels opsluiting, militaire bezetting en apartheid moeten ernstige gevolgen ondervinden in termen van het verliezen van contracten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: