Nul Corona Patienten in Hoofddorp-Haarlemmermeer-Schiphol ziekenhuis

nul-corona-patienten-in-hoofddorp-haarlemmermeer-schiphol-ziekenhuis

06-11-20 09:44:00,
Zaterdag 31 Oktober 2020, tegen 19:00 uur, trok team Blik op NOS-journaal naar het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Geallarmeerd door sensationele berichten, als zouden Hotelbedden van de toch al leegstaande hotels in de regio gebruikt moeten gaan worden, wilden we zelf polshoogte nemen. Zie het korte videoverslag hierboven (2 minuutjes).Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Uitgestorven op zaterdagavond. En 0 (nul) Corona-patiënten in dit grote ziekenhuis. Nu moeten we er voor de volledigheid bijzeggen dat ze natuurlijk samenwerken met het Spaarne gasthuis in Haarlem, en daar liggen wel Corona-patiënten. Hoeveel dat er zijn en hoe het er daar uitziet, laten we graag aan een Haarlemmer over om dat uit te zoeken. Of moet Blik ook die klus opknappen? Neemt verder allemaal niet weg dat het beeld wat geschetst werd met “Hotelbedden gaan gebruiken!” niet bepaald overeen komt met de uitgestorven indruk en de nul Corona-patiënten en de repressie die in Haarlemmermeer plaatsvindt en die, als het aan de autoriteiten ligt, opgevoerd moet worden.
We waren natuurlijk al eerder in het Spaarne Hoofddorp, dat was toen eind mei, enkele dagen voordat de mondkapdwang in het Openbaar Vervoer inging. Ook toen al waren er 0 Corona-patiënten.

We waren ook nog even langs de Corona-teststraat in Vijfhuizen gegaan, waar Expo Vijfhuizen op apegapen ligt, maar op deze manier waarschijnlijk nog een grijpstuivertje weet te bemachtigen. Van de circa 6 banen werden er slechts 2 gebruikt zonder rijen wachtenden. Bij de twee testbanen stonden elk 1-2 auto’s om zich nasaal te laten penetreren. De medewerkster kon ons vertellen dat het aantal geintresseerden in het zich laten penetreren drastisch gedaald was. Het nieuwtje lijkt er vanaf. Waren het eerder over de duizend per dag, nu zaten ze rond de 500, met een positief resultaat voor zo’n 17%. Kan er ook mee te maken hebben dat er in de regio nieuwe teststraten bijgekomen zijn (weten we niet), maar in Vijfhuizen is in ieder geval overcapaciteit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: