Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ – Xandernieuws

hoogleraar-capel:-‘zet-je-angst-bij-de-vuilnisbak’-–-xandernieuws

07-11-20 07:15:00,

Zet dat nutteloze en ongezonde kreng toch af. Die moet u enkel dragen om te laten zien dat u zich als gehoorzaam systeemslaafje netjes hebt laten muilkorven.

—————————————————————————————————————————————-

Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken

—————————————————————————————————————————————-

‘Zet je angst bij de vuilnisbak,’ is in een nieuw online college de centrale boodschap van hoogleraar (em.) immunologie Pierre Capel. Overheid, media en bevolking staren zich blind op een vaccin als de enige oplossing, waarvan de kans echter levensgroot is dat dit niet gaat werken. Als we kijken naar wat er nu echt aan de hand is, dan blijkt er geen enkele reden te zijn voor wat voor extra maatregel dan ook – niet voor de 1,5 meter, niet voor een lockdown, niet voor mondkapjes, niet voor een avondklok. Al die maatregelen zijn de grootst mogelijke flauwekul.

Eind december dacht men nog dat het nieuwe coronavirus behalve besmettelijk ook heel dodelijk was. In die tijd werden de 1,5 meter, de lockdowns, enzovoorts ingesteld om deze ‘pandemie’ in te tomen.

Maar wat is de situatie nu? Er zijn door mutaties inmiddels gigantisch veel subvarianten van het coronavirus ontstaan, zowel in China als in Europa en de rest van de wereld. Zo hebben bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk en IJsland allemaal hun eigen corona variant.

Zeer klein percentage vooral oudere mensen wordt ziek

Mutaties hoeven een virus niet per se heel andere eigenschappen te geven, maar kunnen dat wel. Via het ‘spike’ eiwit bindt het coronavirus zich vooral in de longen aan ACE2 receptoren. Verreweg de meeste corona infecties zijn vervelende, maar niet ernstige luchtweg infecties. Een zeer klein percentage mensen reageert echter niet goed, of juist te heftig. Dan is beademing nodig, maar als dat op de foute wijze wordt gedaan (met iets te hoge druk), dan worden die kwetsbare longblaasjes juist ernstig beschadigd (= volgens diverse experts de vermoedelijk belangrijkste reden dat het hoogste sterftepercentage juist op IC’s werd gemeten – X.).

Onder de 70 is het sterftepercentage (IFR) slechts 0,05%, en dus te vergelijken met een griepje. Onder ouderen is de IFR een stuk hoger, maar ook dat valt nog binnen de normen van een (zware) seizoensgriep,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: