De EU steunt de oorlog van Frankrijk tegen de islam – BDS Nederland

de-eu-steunt-de-oorlog-van-frankrijk-tegen-de-islam-–-bds-nederland

09-11-20 06:07:00,
Voeten in sneakers bedekken gedeeltelijk een posterEen karikatuur van de Franse president Emmanuel Macron wordt vertrapt tijdens een protest tegen de opmerkingen van Macron die door velen als denigrerend naar de profeet Mohammed en de moslims worden beschouwd, vlakbij de Franse ambassade in Jakarta, Indonesië, 2 november.  Willy Kurniawan Reuters

Het is meestal gemakkelijk om de opgeblazen blogposts van Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, te negeren. Maar de post die dinsdag werd gepubliceerd, met de titel ” We moeten samen het islamistisch terrorisme bestrijden “, kon niet over het hoofd worden gezien.

Deze blogpost van Borell komt in de nasleep van recente dodelijke aanvallen door individuele jonge mannen in Frankrijk en Oostenrijk.

Borrell schrijft dat deze “golf van terrorisme” “de fundamenten van onze seculiere en democratische samenlevingen heeft aangevallen”.

“We moeten precies bepalen met welk soort terrorisme we te maken hebben”, voegt Borrell toe. Vervolgens geeft hij deze ingewikkelde redenering:

We noemen het meestal islamitisch terrorisme omdat de daders en aanhangers beweren deze terreurdaden te plegen in naam van de islam. Maar we moeten vermijden om dit terrorisme te identificeren met de islam. Het zou net zo onjuist zijn om het terrorisme van ETA, gelukkig verslagen in Spanje, met het hele Baskische volk te identificeren als ‘Baskisch terrorisme’.

In wat Borrell ongetwijfeld zou zien als een argument tegen islamofobie, beweert hij dat “dit terrorisme slechts verwijst naar het extremisme van weinig mensen, op zoek naar valse rechtvaardigingen voor hun dwaasheid in een van de grote religies van de wereld.”

De Baskische nationalistische groepering ETA gebruikte geweld in naam van Baskische mensen bij de jacht op een Baskisch thuisland. Inderdaad, zoals Borrell opmerkt, betekent dat niet dat zij alle Basken vertegenwoordigden, net zoals de eenzame aanvallers in Frankrijk en Oostenrijk niet alle – of zelfs maar enige – moslims vertegenwoordigen.

Dus als Borrell het gebruik van de term “Baskisch terrorisme” afwijst, waarom staat hij er dan op te praten over “islamistisch terrorisme”? Helaas geeft hij geen duidelijk antwoord. Het is opmerkelijk dat hoewel de EU erop staat gewelddadige handelingen van moslims als ‘islamistisch’ te bestempelen, ze weigert slachtoffers van terrorisme als moslim te identificeren wanneer ze het doelwit zijn van hun religie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: