Halloween: partyplezier of satanisme?

halloween:-partyplezier-of-satanisme?

09-11-20 10:32:00,

Halloween: partyplezier of satanisme?

www.kla.tv/1144315.11.2017

Halloween, een gelegenheid voor veel kinderen, jongeren en volwassenen om een vrolijke griezelparty te vieren. Dan trekken kinderen door de straat en imiteren boze geesten, ze willens zoetigheden krijgen aan de huisdeur en roepen: “Zoet of zuur!” Wie dit niet geeft, moet rekenen houden met brutaliteiten en vandalisme. Volwassenen presenteren zich op horrorparty’s met opengereten hals en dergelijke.
In de winkels kan men talrijke party-gags kopen zoals zombiesnacks, hersenen en vloeibaar bloed. Op horrorparty’s zijn er afgehakte vingerworstjes te eten en worden er occulte praktijken uitgetest, zoals het raadplegen van orakels, de tarotkaarten leggen of pendelen. Maar welke oorsprong heeft dit bloedige feest vol griezelfratsen en angstaanjagende figuren? En … kan een al te lichtvaardige omgang met deze occulte en griezelige gebruiken schade brengen? Waartoe kan het tenslotte leiden? Deze vragen worden meestal niet gesteld ofwel afgedaan als plezier-remmend.
Wat betreft de oorsprong van Halloween wordt vooral de mening verdedigd dat de rituelen van 31 oktober een Keltische traditie waren. Druïden zouden op deze dag mensen hebben geofferd om hun god van de dood “Samhain” te eren. In de 19de eeuw werd dat gebruik van de Britse eilanden naar de Amerikaanse oostkust gebracht en vandaar kwam het later weer terug naar Europa. Het ontwikkelde zich heel dynamisch en onderging in de loop van de tijd verschillende omvormingen. Een historische ontwikkeling van de Keltische traditie naar de moderne Halloween-gebruiken is niet exact te bewijzen. Maar wat aantoonbaar is, dat zijn de duidelijke samenhangen met het satanisme, waarvan de offerrituelen al duizenden jaren in het verborgene plaatsvinden. Deze samenhang bevestigde ook Anton Szandor LaVey, stichter en hogepriester van de “Church of Satan” in Amerika. LaVey eist op dat hij als eerste het modern satanisme heeft gedefinieerd en georganiseerd. In 1969 schreef hij de “satanische bijbel” waarin o.a staat dat 31 oktober, de dag voor Allerheiligen, geldt als één van de belangrijkste feestdagen van het satanisme. De occultisme onderzoeker Jack Roper stelt vast: “… de tijd van het jaar waarin het hoogste percentage van satanisch-occulte rituele misdaden plaatsvindt, is Halloween.” Iemand die uit persoonlijke ervaring kennis heeft van de realiteit van toverij, hekserij en satanisme en van de cultus rond Halloween en de uitwerkingen ervan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: