VS-verkiezingen 2020: Pest of cholera? | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

vs-verkiezingen-2020:-pest-of-cholera?-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

09-11-20 07:44:00,

„Als de haan op de mesthoop kraait, verandert het weer of blijft het hetzelfde.“ Noord-Duitse boerenwijsheid

Een commentaar van Herman Ploppa.

Je weet niets zeker, of wel? Deze week keken we naar Super Tuesday, de Super Tuesday in de USA. Altijd spannend, het laatste gevecht tussen de twee politieke bokskampioenen. En eigenlijk werd bij vorige presidentsverkiezingen op woensdagochtend de winnaar bepaald. Als de november mist zich verspreidt en de trottoirs worden geveegd door oranje mannen, lezen we de naam van de stralende, tandeloze winnaar al in dikke letters op de voorpagina’s van de betreffende bladen.

Deze keer is alles anders. Op woensdag wordt er geroddeld over Heidi Klum. Waar is Amerika? Beschaamd stotteren van de media. Is er iets misgegaan? Heeft Trump de Deep State gearresteerd? Zien we vervolgens een live-uitzending naar Washington, waar Hoofdaanklager Trump de arme zondaar Hillary Clinton voor het gerecht brengt in een showproces? De verkiezing is nog steeds aan de gang. Ja, ja, de poststemmers. De Amerikaanse postdienst heeft nog langer nodig dan de Duitse. We begrijpen het. Natuurlijk. Ondertussen is Donald Trump boos en verwart Joe Biden zijn kleindochter met zijn overleden zoon. Het kan soms gebeuren, zelfs met de toekomstige opperbevelhebber van de machtigste militaire natie ter wereld. Waanzin is menselijk, toch?

Inmiddels (vanaf 6 november) heeft de lichtkrant 264 kiezers voor Biden bereikt. Troef staat dus op de tweede plaats met 214 verkiezingskandidaten. Zes verkiezingskandidaten worden nog steeds vermist voor Biden. Maak het podium vrij voor actieve senioren! Dankzij de actieve capsules van Klosterfrau.

Nieuwsgierige stemregels in de VS

Laten we de tijd gebruiken totdat de Amerikaanse verkiezingsorganen de loterij hebben afgerond en de geluksfee de getallen trekt. Laten we ons ondertussen een beetje vertrouwd maken met enkele eigenaardigheden van het Amerikaanse kiesstelsel.

Allereerst de politieke partijen in de VS. Dit zijn geen ideologische associaties voor de uitvoering van het ware, het goede en het mooie, zoals we allemaal weten. Er zijn slechts twee belangrijke partijen in de VS: de Democraten en de Republikeinen. Bijna niemand heeft gemerkt dat de Liberale Partij en een Groene Partij zich ook kandidaat stellen voor de verkiezingen. En de twee grote partijen zijn,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: