Washington’s bedriegingspakket: De onmisbare vuurtoren | Door Rainer Rupp | KenFM.de

washington’s-bedriegingspakket:-de-onmisbare-vuurtoren-|-door-rainer-rupp-|-kenfm.de

09-11-20 07:44:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

„Het einde van de westerse wereld zoals we die kennen“, vreest Jorge Hernéndez in zijn artikel dat op 24 oktober 2020 in het Amerikaanse politieke tijdschrift „National Interest“ verscheen. Want de chaos in de VS, die in de aanloop naar de presidentsverkiezingen was gezwollen, zou na de verkiezingen alleen maar erger worden. Dit is een beoordeling die de auteur van deze regels volledig deelt, hoewel hij de oorzaken voor deze ontwikkeling elders ziet.

Na de dood van de gedrogeerde zwarte crimineel George Floyd, wiens arrestatie op straat werd gevolgd door een blanke politieman die minutenlang op zijn nek knielde om zijn verzet te breken, explodeerde een naar verluidt „antiracistisch“ geweld in de VS tegen de blanke meerderheid die gebukt gaat onder de geërfde schuld van de slavernij. Onder de indruk van Black Lives Matter (BLM) heeft het beeld van Amerika als een onherroepelijk racistische natie zich sindsdien wereldwijd weer doen gelden. En Amerikaanse propagandisten maken zich meer dan ooit zorgen over het feit dat de missie van Amerika om het onmisbare mondiale baken van het Westen te zijn voor vrijheid, democratie en gelijkheid is ontmaskerd als een bedrieglijk pakket; een pakket dat niemand meer wil kopen, behalve de transatlantische elites in Amerikaanse vazalstaten zoals Duitsland, omdat hun carrière en welvaart afhankelijk zijn van de handhaving van dit propagandasprookje.

Michael Kimmages‘ recent gepubliceerde boek over dit onderwerp in de VS, getiteld „The Abandonment of the West: The History of an Idea in American Foreign Policy“, geeft ook een goed overzicht van de erosie van ideologische en morele claims in de Amerikaanse buitenlandse politiek die hebben geleid tot de huidige neergang en val van het Westen.

Deze afname van het Amerikaanse prestige in de wereld blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat begin juni van dit jaar in het regeringsdistrict Seattle, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Washington aan de noordelijke Stille Oceaankust, tegelijkertijd een boze menigte mensen de Amerikaanse vlaggen heeft verbrand tot in Athene, Rome, Parijs, Londen en andere hoofdsteden van het zogenaamde politieke Westen. Maar in feite is de anti-Amerikaanse woede – de haat tegen het Amerikaanse regeringsstelsel en alles waar het voor staat – veel sterker in de Verenigde Staten dan in het Westen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: