Routekaart van de angst • Omroep Ongehoord Nederland

routekaart-van-de-angst-•-omroep-ongehoord-nederland

10-11-20 01:18:00,

Michel Mulder, Zoetermeer

Liefhebbers van horloges weten waar de Rolex Daytona zijn welhaast mythische status aan te danken heeft: een grotere vraag dan het aanbod. Rolex fabriceert bewust minder Daytona’s dan het kwijt kan, waardoor de vraag ernaar constant blijft. Het creëren van een blijvende vraag, het summum voor de reclameboys, zien wij nu ook bij de coronapaniek.

Hoe creëer je een blijvende angst? Door de vraag, hier de testcapaciteit, ruimschoots en kunstmatig boven het aanbod, de IC-capaciteit, te houden. Testen op grote schaal en het steeds publiceren van het aantal besmettingen terwijl het aantal IC-bedden laag blijft, schept een snelkookpan die gevoelsmatig steeds op standje overkoken staat.

Dat van die duizenden besmettingen slechts een enkeling een IC-bed van dichtbij zal zien, maakt niet uit voor de dagelijkse portie angst waarmee wij worden gevoed. Sluiten wij hiervoor de maatschappij? Slopen wij hiervoor de economie? Laten wij hiervoor mensen door eenzaamheid sterven of staan wij hierbij toe dat onze rechten geschonden worden? Vraagt u zich eens af hoe het kan dat overal het Midden- en Kleinbedrijf ten onder gaat, terwijl de rijkste miljardairs hun vermogen tijdens de coronacrisis exorbitant zagen groeien.

Onze (r)overheid heeft een corona-routekaart geïntroduceerd, maar volgt allang een routekaart, collectieve druk genaamd. Problemen in de samenleving worden door een afwachtende overheid steeds nijpender, zodat een groot deel van de anstig gemaakte burgers al gauw het politiek correcte standpunt overneemt en om maatregelen schreeuwt.

Zo is toegewerkt naar de mondkapjesplicht en zo zal er ook toegewerkt worden naar de vaccinatieplicht. Voor de bühne vertelt politiek Den Haag dat er geen vaccinatieplicht komt, maar achter de schermen is Hugo de Jonge het vuurtje van de collectieve druk al aan het opstoken. Onlangs gaf de minister in een debat de verpleeghuizenals voorbeeld. Hij nam een overduidelijk voorschot op een door de samenleving gevraagde vaccinatieplicht. Als eerste zullen verpleeghuizen ongevaccineerd personeel ‘tijdelijk’ op non-actief zetten. De overheid wast haar handen in onschuld. De weg wordt geplaveid voor het breken van het verzet. Arbeidscontracten zullen waardeloos blijken bij deze vorm van ‘werkweigering’, want je zit tenslotte thuis door jouw weigering tot vaccinatie; het spook van het verwijtbare ontslag zal menig leven gaan bepalen, tot men zich wel gedwongen zal voelen tot het accepteren van de spuit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: