Vrijheidsprotesten gaan door in het VK en Frankrijk: ‘Doe je maskers af!’

vrijheidsprotesten-gaan-door-in-het-vk-en-frankrijk:-‘doe-je-maskers-af!’

10-11-20 09:16:00,

Honderden anti-lockdown demonstranten zijn de straat op gegaan tegen de nationale lockdown.

Grote menigten marcheerden door het stadscentrum van Manchester en beschuldigden parlementsleden die voor de lockdown hadden gestemd van verraad.

Velen hielden plakkaten met anti-lockdown slogans vast, met één lezing “Angst is de valuta van controle”, terwijl sommigen scandeerden “doe je maskers af”, beweerden getuigen.

Video die op sociale media circuleerde, toonde een man op een megafoon die de menigte toesprak met gezangen van “vrijheid, vrijheid, vrijheid” die door de straten rinkelden.

Hij zei: “Die meer dan 300 politici die voor de lockdown hebben gestemd, zijn verraderlijk.”

De opmerking leidde tot gejuich van de aanwezigen.

Een andere man spoorde mensen aan om video’s van het evenement op sociale media te delen, meldt Manchester Evening News.

‘Vanaf deze dag moeten we allemaal moedig zijn’, zei hij.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

De politie van Greater Manchester zei dat ze met de organisator van het protest hadden gesproken om uit te leggen dat het illegaal was volgens de huidige wetten tegen het coronavirus.

In een verklaring zeiden ze: “Voorafgaand aan deze bijeenkomst hielden agenten contact met de organisator; legden de beperkingen uit; en moedigden naleving aan en blijven dit doen.

“Onder de Anti-social Behavior, Crime and Policing Act 2014 is een Sectie 34 Dispersal Order geautoriseerd voor Manchester City Centre tot 18.45 uur (zondag 8 november 2020). Dit betekent dat leden van het publiek zich niet in het gebied mogen verzamelen. Het niet naleven is een strafbaar feit.

“GMP wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om leden van het publiek eraan te herinneren dat, onder de nationale Covid-19-beperkingen, bijeenkomsten van meer dan twee mensen onwettig zijn.

“We moedigen mensen aan om zich aan deze beperkingen te houden, zoals we tijdens deze volksgezondheidscrisis hebben gedaan, om zichzelf en anderen te beschermen.”

De protesten komen dagen na soortgelijke scènes in Londen, waar massa’s anti-lockdown-demonstranten en zogenaamde ‘Million Mask March’-demonstranten probeerden Trafalgar Square in Westminster in het politieke hart van Londen te zwermen.

Honderden marcheerden door de straten van het centrum van Londen op de dag dat Engeland werd ondergedompeld in een tweede landelijke afsluiting door het coronavirus.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: