CLINTEL stelt McKinsey’s klimaatalarmisme aan de kaak – Stichting Climate Intelligence Clintel

clintel-stelt-mckinsey’s-klimaatalarmisme-aan-de-kaak-–-stichting-climate-intelligence-clintel

11-11-20 09:19:00,

Een gastbijdrage van David Wojick
Vertaling Martien de Wit

McKinsey and Company is ’s werelds grootste managementadviesbureau, met een jaarlijkse omzet van meer dan tien miljard dollar. Onlangs hebben ze een klimaatangst-campagne gelanceerd, ongetwijfeld in de hoop er een fortuin mee te verdienen, maar CLINTEL heeft hen daarop aangesproken.

CLINTEL heeft een beknopte, uitdagende brief gestuurd naar het McKinsey Global Institute (MGI), dat veel van dat angstaanjagende spul genereert. Het MGI is een dochteronderneming van McKinsey en bluft dat het één van ’s werelds grootste denktanks is.

Deze kwestie is belangrijk omdat, terwijl de meeste bedrijven het niet veel kan schelen wat het IPCC van de VN zegt over klimaatverandering, ze wel naar McKinsey zullen luisteren. Het specifieke doel van de brief van CLINTEL is een omvangrijk rapport dat in september is uitgebracht, getiteld ‘McKinsey on Climate Change’. Dit is dus het officiële standpunt van McKinsey. Dit zogenaamde rapport is eigenlijk niet meer dan een 216 pagina’s tellende verzameling van angstaanjagende verhalen.

Het verslag begint met deze akelige binnenkomer: “Het veranderende klimaat staat op het punt een breed scala aan economische, zakelijke en sociale risico’s te creëren in de komende drie decennia. Bestuurders moeten nu beginnen met het integreren van klimaatrisico’s in hun besluitvorming”.

En wie kan hen beter helpen om deze vermeende risico’s op korte termijn te integreren dan McKinsey, tegen vette uurtarieven natuurlijk? Interessant dat het klimaat alleen maar ‘op het punt staat’ om deze risico’s te creëren. Het lijkt erop dat het klimaat deze risico’s nu nog niet creëert, maar ik dwaal af.

McKinsey is er heel duidelijk over dat mensen hulp nodig hebben en zegt: “Stakeholders (belanghebbenden) kunnen het risico van klimaatverandering alleen aanpakken als ze die goed begrijpen en de nuances zien, die het zo ingewikkeld maken om er mee om te gaan”.

Hier zijn enkele onderwerpen van McKinsey’s paniekverhalen:

Zal de infrastructuur buigen of barsten onder de klimaatstress?

Kan het klimaat de zwakke schakel in uw toeleveringsketen worden?

Bancaire vereisten om klimaatrisico’s te managen.

De nul-koolstof auto: het verminderen van de materiële uitstoot is het volgende punt op de agenda.

Zullen de graanschuren van de wereld minder betrouwbaar worden?

CLINTEL gaat tot de kern van al deze duisternis,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: