Uitvaartbedrijven krijgen subsidie wegens omzet verlies – tijdens een gevaarlijke pandemie? | Stichting Vaccin Vrij

uitvaartbedrijven-krijgen-subsidie-wegens-omzet-verlies-–-tijdens-een-gevaarlijke-pandemie?-|-stichting-vaccin-vrij

12-11-20 12:33:00,

Financiële zorgen door de Covid-19 maatregelen treffen de uitvaartbedrijven in Nederland. Huh? Een gevaarlijke pandemie zou toch zeker moeten betekenen dat de uitvaartbedrijven goede zaken doen? Zou het verlies aan de omzet van de kopjes koffie, niet ruimschoots gecompenseerd moeten worden door het toegenomen aantal begrafenissen voor Covid-doden? De toegenomen sterfte tijdens de tweede golf blijft uit, en de maatregelen voor fantoombestrijding brengen zelfs de uitvaartbedrijven in de problemen…

Op uitvaartnieuws.nl staat het volgende bericht:

“De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten. Werkgevers konden de NOW 1.0 tot 1 juni 2020 aanvragen.
 

In totaal kregen 23 uitvaartgerelateerde uitvaartbedrijven hun beroep op de steunmaatregel toegekend. Het totale bedrag dat is uitgekeerd aan alle aanvragers was € 295.179, hetgeen neerkomt op een gemiddelde uitkering per bedrijf van € 12.834.
 
Een volledig overzicht van alle (uitvaart)bedrijven die NOW 1.0 subsidie hebben ontvangen is te vinden op de site https://now-inzichtelijk.nl door te zoeken op het trefwoord “uitvaart”.
 
Verklaring voor het beroep op de steunmaatregel is dat er mogelijk minder condoleancebijeenkomsten georganiseerd konden door de beperkingen van het RIVM ten aanzien van de maximale groepsgrootte. Ook konden lange tijd geen koffietafels worden georganiseerd zodat koffiedames en heren niet hun werk konden doen.
 
De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens.”1

Bron:

1.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: