Genetische manipulatie 2020: Voedsel – niet goed / Vaccin – maakt niet uit? | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

genetische-manipulatie-2020:-voedsel-–-niet-goed-/-vaccin-–-maakt-niet-uit?-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

13-11-20 10:55:00,

Hoe moet de toegang tot een COVID 19-vaccin worden geregeld?

Een opmerking van Bernhard Loyen.

Licht aan het eind van de tunnel, zonlicht op een bewolkte horizon. Het nieuws van de week kon niet compacter zijn in de informatie over het huidige politieke wensdenken.

Het vaccin tegen het vermeende doodsvirus komt eraan. Geproduceerd en medeontwikkeld in Duitsland. Door lokale wetenschappers, een koppel met een allochtone achtergrond. Ik neem alleen de laatste informatie omdat die relevant lijkt voor verschillende media en journalisten (1, 2).

Meer dan 7 miljoen keek naar de ARD „Tagesschau“ op maandagavond, die een doorbraak meldde in de zoektocht naar een coronavaccin, de industriedienst Meedia meldde voor de TV-scores van 9 november. Dit was het beste maandagnummer in maanden (3).

Was er een zucht van verlichting te horen in miljoenen huishoudens? Waren de laatste maanden van stilzwijgende en ondersteunende gehoorzaamheid de moeite waard? Misschien omdat uiteindelijk nog niet alles in droge koelcellen ligt (de komende vaccins moeten diepgevroren worden opgeslagen en getransporteerd. De fabrikanten eisen temperaturen van min 20 tot min 80 graden Celsius om de chemische stabiliteit te garanderen). Hoe goed beschermt het coronavaccin van BioNTech (Duitsland) en Pfizer (VS)? Welke burger krijgt de kleine lul, in systeemrelevante volgorde? Wanneer wordt de afspraak gemaakt en waar? Maar één ding tegelijk.

Degenen die nadenken over wat er nog over is, dat wil zeggen kritische burgers, willen het blijven begrijpen, niet zonder aarzeling accepteren. Voordat ik de chronologie van de ontwikkeling van het bedrijf van het uur presenteer, met het product van het jaar, een klein gedachte-experiment. Ik vond de volkomen terecht geformuleerde gedachte, citaat: De Duitse paradox: er zou geen genetisch gemanipuleerd voedsel moeten zijn, maar een genetisch gebaseerd vaccin zonder jaren van testen is prima (4).

Uit enquêtes van voorgaande jaren blijkt dat een groot deel van de bevolking zeer kritisch is over genetisch gemanipuleerd voedsel. Het Bondsministerie van Milieu wordt onder de titel geïnformeerd:  Natuurbewustzijn 2019 de volgende bevindingen. 95% van de geïnterviewden gaf aan dat als planten genetisch gemodificeerd zijn met nieuwe procedures, de mogelijke effecten op de natuur altijd moeten worden onderzocht.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: