Meer geld voor staatsgreep-groepen van USAID – Hands off Venezuela

meer-geld-voor-staatsgreep-groepen-van-usaid-–-hands-off-venezuela

13-11-20 09:50:00, Nicaragua | November 12, 2020 Bron: Nan McCurdy, NicaNotes 12 november 2020 ~~~

Organisaties die de couppoging in 2018 tegen de constitutionele regering van president Daniel Ortega hebben geleid, blijven buitenlandse financiering ontvangen van de Verenigde Staten en enkele Europese landen. De laatste informatie over USAID-financiering van de door de VS geleide oppositie werd door journalist William Grigsby beschikbaar gesteld op Radio La Primerísima’s Sin Fronteras Magazine.

Het USAID-begrotingsjaar 2021 (1 oktober 2020 – 30 september 2021) buitenlandse hulp omvat “fondsen ter ondersteuning van het herstel van de democratie en de mensenrechten in de regio”. Dit document toont de financiering van 13,4 miljoen dollar, waarmee de USAID-financiering van de Nicaraguaanse oppositie sinds 2017 op 102,27 miljoen dollar uitkomt.

Alleen al de rijke Chamorro-familie – Juan Sebastian, Cristiana en Carlos Fernando – ontving 3,87 miljoen dollar. De Violeta Barrios de Chamorro Foundation, beheerd door Christiana Chamorro, ontving het grootste bedrag, 1,6 miljoen dollar voor de rest van 2020 en 2021. Via deze stichting financiert de VS zo’n vijfentwintig media- en tv- en radioprogramma’s, waaronder La Prensa en Channel 10, die bekend staan om hun luidruchtige anti-Sandinismo. Juan Sebastian Chamorro, van wie NGO FUNIDES is, ontvangt 1,37 miljoen dollar. Carlos Fernando Chamorro met zijn media-imperium Grupo Cinco, waaronder Confidencial, ontvangt 901.471 dollar.

William Grigsby zei in zijn artikel van 10 november dat “het misbruik, de hypocrisie en de lak aan democratie van de Chamorro-familie opnieuw aan het licht kwam met de vrijgave van een reeks documenten die bewijzen dat ze financiering ontvangen van de Verenigde Staten en andere Europese regeringen om zichzelf illegaal te verrijken en wanorde te veroorzaken in Nicaragua”.

De laatste documenten en screenshots laten zien hoeveel geld de Violeta Barrios de Chamorro Foundation van 2014 tot 2020 heeft gekregen – 4,39 miljoen dollar. Als u de laatste donatie van US$1.6 erbij optelt, is het totaal US$5.99- of bijna zes miljoen dollar alleen al voor de Stichting Violeta Barrios de Chamorro.

De Chamorro bende is de lieveling van de Yankees…

Het bedrag aan de Chamorro Foundation voor de financiering van staatsgreepactiviteiten via de media is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gestegen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: