EU geeft zichzelf macht tot onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, ook van versleutelde berichten – Xandernieuws

eu-geeft-zichzelf-macht-tot-onbeperkt-digitaal-volgen,-afluisteren-en-inbreken,-ook-van-versleutelde-berichten-–-xandernieuws

14-11-20 07:45:00,

—————————————————————————————————————————————-

‘Handige’ aanslagen zoals in Wenen excuus voor opleggen totale controle – Andere mening dan overheid = complotdenker = staatsvijand

—————————————————————————————————————————————-

Ver op de achtergrond van de gefabriceerde coronacrisis en het spektakel rond de verkiezingen-staatsgreep in de Verenigde Staten, gaat de EU zichzelf binnenkort de macht te geven tot onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, zelfs van versleutelde berichten – en dat allemaal zonder gerechtelijk bevel. De al tientallen jaren aangekondigde, gevreesde totalitaire 1984 ‘Big Brother’ dictatuur is dan eindelijk gearriveerd. Niemand van het gewone volk zat daar ooit op te wachten, maar de laatste keer dat in Europa ooit nog naar bezwaren van burgers werd geluisterd en hun belangen voorop werden gesteld, is nooit.

Versleutelde berichten straks zinloos

De links georiënteerde IT-veiligheidsexpert Erich Moechel lekte een voor intern gebruik bedoeld document van de Raad van de Europese Unie, beter bekend als de EU-ministerraad (de raad van regeringsleiders en/of staatshoofden), met de veelzeggende titel ‘Veiligheid door versleuteling en veiligheid ondanks versleuteling.’ (schuin gedrukt toegevoegd)

De EU wil met een versnelde procedure, zonder zelfs maar het plan onafhankelijk te laten beoordelen, laat staan het beoogde doelwit – de gewone man – zelfs maar naar zijn mening te vragen, alle versleutelde privé communicatie compleet zinloos maken. Zo zal bijvoorbeeld WhatsApp moeten toestaan dat de EU alle verzonden berichten kan meelezen.

Het 24/7/365 kunnen volgen, controleren en lezen en afluisteren van alle privé communicatie van alle Europeanen hoeft bovendien niet langer eerst door rechters te worden goedgekeurd. In de tekst van het document wordt namelijk enkel gerept van ‘competente autoriteiten op het gebied van veiligheid en misdaad justitie’ en de ‘bevoegde veiligheidsautoriteiten’, die straks naar eigen inzicht zullen mogen handelen en optreden.

‘Handige’ aanslagen zoals in Wenen excuus voor totale controle

Natuurlijk wordt het krijgen van totale controle over iedere vorm van elektronische intermenselijke communicatie gepresenteerd als noodzakelijk voor de ‘strijd tegen het terrorisme’. Heel ‘handig’ voor Brussel blijken er de afgelopen tijd weer een paar gruwelijke aanslagen te zijn gepleegd, en wordt het gevaar van het islamisme door de mainstream media plotseling heel ‘serieus’ genomen, nadat het jaren werd gebagatelliseerd. Zijn ze werkelijk tot ‘inkeer’ gekomen, of worden we gewoon wéér bespeeld om de volgende stap in het vernietigen van onze vrijheden zonder protest te doen accepteren?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: