Hoax, conspiracy en complotdenkers, maar vooral kritische journalisten verenigen zich in de NVVJ – De Lange Mars Plus

hoax,-conspiracy-en-complotdenkers,-maar-vooral-kritische-journalisten-verenigen-zich-in-de-nvvj-–-de-lange-mars-plus

14-11-20 02:21:00, Freedom of speech crisis concept and censorship in expression of ideas symbol as a human tongue wrapped in old barbed wire as a metaphor for political correctness pressure to restrain free talk or limit communication.

Als het aan mij ligt is het afgelopen met het complotdenkertje pesten, over met de verheerlijking van het overheidsbeleid, klaar met het demoniseren van andersdenkenden. De eerste stap is daarvoor gezet. De vrije en onafhankelijke journalisten, die wel taboedoorbrekend durven te schrijven en publiceren, hebben de koppen bij elkaar gestoken. Er is een vereniging opgericht die bedoeld is elkaar te ondersteunen en bij te staan met het roeien tegen de massa media stroom in van eenzijdige berichtgeving, maar ook om op te staan voor de vrijheid van publicatie.

Demoniseren

Journalisten die durven te schrijven tegen de algemene opinie in, lees overheidsbeleid, hebben het niet gemakkelijk. Gelukkig sterkt de meesten van hen dit in hun streven de waarheid boven tafel te krijgen. Des te meer tegenwerking des te groter hun verbetenheid om de andere kant van de medaille te tonen. Naar schatting zijn er zo’n vijftig van overheid en multinationals onafhankelijke media. Denk aan nieuwssites, videoverslaggevers op YouTube en dergelijke.

Zij worden voorlopig nog zonder tegenwerking, weggezet als hoaxsites, complotdenkers of gelovers in UFO’s. Ook wel fakesites genoemd. Dit gebeurt zelfs door de vrijheid van meningsuiting en drukpers belovende overheid. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken liet een rapport opstellen om het ‘fakenieuws’, zoals zij dat benoemen in kaart te brengen. (Ministerie voor schut met rapport over alternatieve media)

Recente voorbeelden van demoniseren zijn de oproepen van nota bene Tweede Kamerleden om het nieuwe blad ‘Gezond Verstand’ te weren uit de schappen van boekhandels, omdat er sprake zou zijn van ‘desinformatie’.(Geen Gezond Verstand bij Parlementsleden D66 en GL) Daarnaast beschuldigen de massa media de Ander Krant ervan banden met de Russen te onderhouden. Tja, ze vinden het natuurlijk niet leuk dat beide media even een miljoen exemplaren wegzetten.

Intimideren

Of denk aan Flavio Pasquino die eerst ‘gezocht’ wordt door de politie, en daarna aangesproken door de politie coördinator (SGBO) Oost Nederland omdat hij iemand heeft durven interviewen met een van het overheidsbeleid afwijkende mening,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: