Neusspray als COVID-preventiemiddel werkzaam…!

neusspray-als-covid-preventiemiddel-werkzaam…!

15-11-20 04:48:00, x
x Neusspray als COVID-preventiemiddel werkzaam…!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Een onderzoek naar de werking van een preventief middel tegen Covid-19, is al enkele maanden aan de gang, uitgevoerd door wetenschappers van het Columbia University Medical Center in New York, het Erasmus Medical Center in Nederland en de Cornell University in Ithaca, New York. Inmiddels zijn de resultaten gepresenteerd, op 5 november jl. De resultaten van deze kleine studie, zijn vrijgegeven door dit internationaal team van wetenschappers. Het gaat hierbij om een neusspray die de opname van het SARS-CoV-2-virus door het lichaam, via de ademhalingskanalen, volledig kan tegenhouden en COVID-19 kan voorkomen. De studie en resultaten zijn nog niet peer-reviewed door vakgenoten.  The New York Times beoordeeld door verschillende gezondheidsexperts.

Als blijkt dat de spray daadwerkelijk ook bij mensen werkt, zou dit een nieuwe manier kunnen zijn om de pandemie te bestrijden. Elke dag een snuif in de neus zou op dezelfde wijze werken als een vaccin. Populair gezegd, werkt deze methode als een soort ritssluiting. Wanneer het virus zich opent, bij binnentreding van de luchtwegen, om zich aan een gastheer te hechten, wordt er als het ware meteen een nieuwe ritssluiting aan het open deel vastgemaakt, zodat deze zich niet kan verbinden. Zo wordt het virus onschadelijk en de infectie voorkomen.

Een SARS-CoV-2-infectie ontstaat namelijk door een fusie tussen de celmembranen van het virus en die van de gast, geholpen door het virale spike-eiwit. De onderzoekers hebben een dimere lipopeptide fusieremmer ontworpen die deze cruciale eerste stap van infectie voor opkomende coronavirussen blokkeert en beschrijven dat met de methode een SARS-CoV-2-infectie bij fretten volledig voorkomen wordt.

Dagelijkse toediening in de neus bij fretten voorkwam volledig de overdracht van SARS-CoV-2 tijdens direct contact gedurende 24-uur met geïnfecteerde dieren. De voorwaarden waren zodanig dat alle onbehandelde dieren wel werden geïnfecteerd. Deze lipopeptiden zijn zeer stabiel en niet-toxisch en vertalen zich dus gemakkelijk in een veilige en effectieve intranasale profylactische benadering om de overdracht van SARS-CoV-2 te verminderen, aldus de studie.

Studie bij fretten..
Fretten worden vaak gebruikt bij wetenschappelijke studies naar griep, SARS-virussen en andere ziekte aan de ademhalingswegen, omdat deze dieren op eenzelfde wijze besmet kunnen raken door hun neuzen, als mensen dat doen. Daarnaast besmetten de dieren elkaar wel via krabben en bijten en via uitwerpselen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: