Corona Onderzoekscommissie – Deel 16 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-onderzoekscommissie-–-deel-16-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

16-11-20 04:20:00,

Belediging van royalty’s of noodzakelijk proces?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

We zetten de berichtgeving over de 9e vergadering van het Corona-comité „De rol van de media“ (1) voort met het 2e deel. We komen later terug op de sessies 7 en 8, wanneer de door YouTube geblokkeerde video’s weer beschikbaar zijn op andere kanalen.

In het eerste deel van de sessie werd de Duitse journalist en psycholoog Patrick Plaga, die momenteel in Zweden woont, geïnterviewd over de situatie in Zweden en had hij interessante aanwijzingen gegeven over de verschillen in de behandeling van de Corona-crisis. Vandaag zal prof. Michael Meyen spreken, die de situatie van de media in de crisis analyseert vanuit een sociologisch en historisch perspectief.

Prof. Dr. Michael Meyen

Mevrouw Fischer merkte op dat in Zweden enkele sleutelfiguren de crisis anders zouden hebben aangepakt en dat de bevolking het gevoel heeft dat de maatregelen in overeenstemming zijn met wat zij zelf zien. Terwijl in Duitsland een verspreiding in de samenleving is ontstaan, waarbij het ene deel gelooft dat alles goed is en het andere deel gelooft dat de maatregelen niet in verhouding staan tot wat ze ervaren. En het zou opmerkelijk zijn hoe gelijkaardige meningen in de kwaliteitsmedia de eerste zouden ondersteunen. Ze vroeg toen om de mening van Prof. Meyen.

Prof. Meyen legde uit dat hij, in tegenstelling tot de heer Plaga, de situatie niet vanuit een psychologisch standpunt zou beoordelen, maar eerder vanuit een sociaal standpunt. En er zouden enkele wetenschappelijke studies zijn die zouden suggereren dat de verklaring van Dr. Wodarg in het laatste deel van de samenvatting correct zou zijn. Volgens dat verslag zou er een verlies aan vertrouwen zijn, maar het zou moeilijk zijn om gegevens over het vertrouwen te verzamelen door middel van enquêtes. Op de vraag of ze de media vertrouwen, denken sommigen aan de voetbalresultaten, anderen aan de weerkaart en weer anderen aan de dagelijkse schuimrapporten over de RKI-cijfers.

De toonaangevende media, hij geeft de voorkeur aan de term „kwaliteitsmedia“, zou een realiteit definiëren die niet kan worden genegeerd. De toonaangevende media zouden ons vertellen wat we als werkelijkheid moeten beschouwen. Wanneer we het nieuws aanzetten of de Süddeutsche Zeitung lezen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: