Het begin? Denemarken probeert een permanente ‘epidemische wet’ door te drukken, incluis gedwongen vaccinatie

het-begin?-denemarken-probeert-een-permanente-‘epidemische-wet’-door-te-drukken,-incluis-gedwongen-vaccinatie

16-11-20 10:11:00,

De parlementaire hoorzittingstermijn voor een voorgestelde nieuwe wet die de regering uitgebreide bevoegdheden geeft om op epidemieën te reageren, loopt vandaag af.

De nieuwe ‘epidemische wet’ (epidemilov) zou een noodwet vervangen die in het voorjaar werd aangenomen en die de regering meer bevoegdheden gaf om in de samenleving in te grijpen om de Covid-19-pandemie te bestrijden.

Naast het afdwingen van quarantainemaatregelen, machtigt de bestaande wet de autoriteiten de toegang tot openbare instellingen, supermarkten en winkels, openbare en particuliere verpleeghuizen en ziekenhuizen te verbieden, en ook om beperkingen op te leggen aan de toegang tot het openbaar vervoer.

Recente gevallen waarin de noodwet door de regering is gebruikt om regels uit te voeren, zijn onder meer de gedeeltelijke afsluiting van Noord-Jutland en verbeterde nationale beperkingen, waaronder assemblagelimieten en verplicht gebruik van gezichtsmaskers, aangekondigd in oktober.

De nood- (en tijdelijke) wet van maart is nu aan vervanging toe door een nieuwe, meer permanente wet, die ook voorziet in voorzieningen voor regeringen om te reageren op toekomstige epidemieën en pandemieën.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Het einde van de hoorzittingstermijn voor de nieuwe wet betekent dat andere partijen en het publiek de voorgestelde wet hebben kunnen bestuderen en hun eigen zorgen hebben kunnen uiten, dus de definitieve versie van de voorgestelde wet kan verschillen van de versie die momenteel in omloop is.

U kunt het wetsvoorstel volledig (in het Deens) in zijn huidige vorm lezen via de website van de overheid.

Sommige gebieden in de voorgestelde wet die wenkbrauwen hebben opgetrokken, zijn onder meer:
Mensen die besmet zijn met gevaarlijke ziekten kunnen onder dwang medisch worden onderzocht, in het ziekenhuis worden opgenomen, behandeld en in isolatie worden geplaatst.
De Deense gezondheidsautoriteit zou groepen mensen kunnen definiëren die moeten worden gevaccineerd om een ​​gevaarlijke ziekte te beheersen en te elimineren.
Mensen die het bovenstaande weigeren, kunnen – in sommige situaties – worden gedwongen door middel van fysieke detentie, waarbij de politie mag helpen.

DENMARK: 9 days of protests over a new law that “would be able to define groups of people who must be vaccinated. People who refuse the above can be coerced through physical detainment,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: