NOS negeert rechtszaak MH17 • Omroep Ongehoord Nederland

nos-negeert-rechtszaak-mh17-•-omroep-ongehoord-nederland

17-11-20 03:17:00,

E. van Lith, Eindhoven

In het NOS Achtuurjournaal hebben we vanaf de eerste zittingsdag op 9 maart tegen de vermeende daders van de MH17-ramp niets meer vernomen over de voortgang. Wat is daarvan de reden? Op 3 november is er een verklaring voorgelezen van verdachte Oleg Poetalev, dat het niet gaat om een Buk-raket, maar een Strela-luchtdoelwapen.

Opmerkelijk dat de NOS hier niet verder op inging. Sinds de trieste aanslag op het toestel op 17 juli 2014 is er geen week voorbijgegaan zonder dat de vermeende Russische daders door NOS en de journalisten van Bellingcat werden achtervolgd. En nu zwijgt de NOS in alle talen. Waarom mogen wij dit nieuws over de voortgang van het proces niet weten? Spelen er politieke anti-Russische belangen mee?

Op 9 maart, de eerste zittingsdag in Nederland, maakte het OM al direct en tegen alle eerdere door de NOS gedane suggesties in bekend dat de drie Russische verdachten niets te maken hadden met de ramp. Terwijl ze eerder met naam en toenaam maanden achtervolgd werden door onze MSM, de NOS voorop.

Op de tweede zitting van 8 juni maakte OM vervolgens bekend dat de gevonden resten van de raket ook niets van doen hadden met de gaten in het vliegtuig veroorzaakt door de afgeschoten raket. Zo bevat de springkop van de BUK-raket in totaal 1870 stuks kleine vlindervormige deeltjes, maar nu blijkt dat van alle gaten in de de MH17 er slechts twee zijn die enigszins de vorm hadden van een vlinderinslag. Belangrijk nieuws, lijkt me. Niets hiervan in het NOS journaal.

Op de zitting van 3 november (alweer: niets op het Achtuurjournaal) heeft de vierde verdachte, Oleg Poetalev, commandant van een pro-Russische eenheid en de enige verdachte die zich laat bijstaan door een advocaat, een verklaring voorgelezen. Hij noemt de beschuldigingen verachtelijk en verklaart het hierboven vermelde over de Strela-raket.

Verder heeft de MIVD (de Militaire Inlichtingen en VeiligheidsDienst van het leger) op 8 juni op de rechtszaak meegedeeld dat na uitgebreid satellietonderzoek is gebleken dat er geen bewijs is van aanwezigheid van een Russische BUK-installatie in het gebied waar de MH17 is neergestort.

Maar wat blijkt nu, maar liefst acht Oekraïense Buk-installaties waren op 17 juli 2014 in de regio van de MH17- vlucht aanwezig met in totaal 96 Buk-raketten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: