Climate Liars | Door Mathias Bröckers | KenFM.de

climate-liars-|-door-mathias-brockers-|-kenfm.de

18-11-20 07:24:00,

Waarom koortswerende maatregelen nauwelijks zinvol zijn als het hart, de nieren en de longen verder worden vernietigd.

Een commentaar van Mathias Bröckers.

Er wordt momenteel nauwelijks een ander debat gevoerd dat emotioneler is dan dat over klimaatverandering. Activisten van „Fridays For Future“ en „Extinction Rebellion“ worden geconfronteerd met sceptici en ontkenners die de gevaren van CO₂ en de opwarming van de aarde als overschat of zelfs onbestaand beschouwen.  Groenland smelt misschien terug tot grasland, maar groeit het pakijs niet elders? En was er 250 miljoen jaar geleden niet een enorme hoeveelheid CO₂ in de atmosfeer en een snelle stijging van de mondiale temperatuur en, in de Middeleeuwen, waar het niet thuishoorde, een kleine ijstijd? En is de aarde niet altijd blootgesteld geweest aan klimaatcycli, veranderingen in kosmische straling en het magnetisch veld van de zon, die vervolgens hebben geleid tot perioden van droogte, hittegolven of overstromingen? En als bewezen is dat eenvoudige waterdamp verantwoordelijk is voor 80 procent van het broeikaseffect, hoe kunnen stoffen als CO₂ of methaan, die niet eens één procent van de atmosfeer uitmaken, dan een doorslaggevende rol spelen? En als de klimaatonderzoekers hun curves hebben aangepast, die de door de mens veroorzaakte CO₂-uitstoot als oorzaak van de temperatuurstijging laten zien, is dit dan geen bewijs dat deze klimaatmodellen het bij het verkeerde eind hebben? Worden we niet voor de gek gehouden door wetenschappers die niet de ware feiten aanwijzen en uitleggen, maar een politieke agenda volgen? Of worden we voor de gek gehouden door de groepsdenkenden die door het bevorderen van onderzoek en het geven van prioriteit aan publicaties en politieke druk alleen maar de heersende doctrine bevestigen, maar niets te maken hebben met de echte wetenschap?

De tegenpool van dergelijke kritische, sceptische vragen wordt gevormd door de rapporten van de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering (IPCC) en de klimaatmodellen die door de meeste onderzoekers wereldwijd worden ondersteund en die, in het geval van een verdere toename van CO₂ in de atmosfeer, sterk stijgende gemiddelde temperaturen op aarde en fatale gevolgen voorspellen, niet alleen voor de regio’s van de aarde die dicht bij de kust liggen. Het gaat om extreme hittegolven, droogte, mislukte oogsten, vluchtelingenstromen en – uiteindelijk – het einde van de beschaving.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: