Vrije journalisten zijn intimidatie door politie beu – De Lange Mars Plus

vrije-journalisten-zijn-intimidatie-door-politie-beu-–-de-lange-mars-plus

18-11-20 07:51:00, Foto 123rf

De NVVJ heeft de Minister van Justitie en Veiligheid een verzoek gestuurd om te stoppen met wat zij noemen `het aansturen van de politie in de richting van intimidatie en demonisering van andersdenkenden`. De brief werd gestuurd naar aanleiding van de intimidatie van een arts die een artikel had geschreven in Transitieweb.

Brief

Politie-bezoek

Het artikel van Dirk Verelst in Transitieweb kan je hier vinden.
Verelst schrijft:

“Wellicht naar aanleiding van mijn artikel van een tijdje terug over zendmasten en corona kreeg ik gisteravond rond een uur of negen de politie (wijkagent plus collega) aan de deur. “Om eens te praten over het coronagebeuren”. Eén of ander ‘informatiepunt’ maakt zich zorgen over mij…”

Ook in DLM PLus hebben we een aantal politie-bezoeken beschreven.

Denk aan Flavio Pasquino die eerst ‘gezocht’ wordt door de politie, en daarna aangesproken door de politie coördinator (SGBO) Oost Nederland omdat hij iemand heeft durven interviewen met een van het overheidsbeleid afwijkende mening, de politie noemt dat een video maken waarin je een “complotdenker” een podium geeft. (Kijk zelf even)

De arrestatie van een Internetjournalist in de cel gegooid wegens kritiek op ambtenaren spreekt eveneens boekdelen.

Tevens kennen we de geschiedenis van twee videoverslaggevers, waaronder Irhuia van Revrouwlutie, die tijdens het maken van een verslag van een boerenprotest in de cel belandden.
(revrouwlutie.org)

Of wat dacht je van de criticus van het politiegeweld die in de cel opgesloten werd. (Activist met kritiek op politiegeweld laat zich niet intimideren)

De overheid lijkt steeds minder tolerant als het gaat om mensen die het met hun beleid oneens zijn.

Dat zien we trouwens ook bij organisatoren van demonstraties tegen de 1,5 meter samenleving. Het is zelfs heel gewoon geworden dat zij de politie op visite krijgen voor aanvang van een demo.
Tja, dan bedenk je je wel voordat je iets organiseert.

Ook Ruesink in zijn kruistocht tegen vaccinaties kreeg de politie aan de deur.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: