De crisis van nu is het product van het probleem. Viruswaarheid

de-crisis-van-nu-is-het-product-van-het-probleem.-viruswaarheid

19-11-20 09:47:00,

Vanuit onze redactie: Martina Groenveld

Wanneer we kijken naar het afgelopen jaar, lijdt men nog steeds onnodig.

De signalen van falende artsen en de tunnel die Corona heet lijkt erger te worden. We kunnen niet meer spreken over “Door de bomen het bos niet meer zien” maar eerder “Door de tunnels de waarheid niet meer zien.”

Het is natuurlijk al veel langer aan de (onder) gang. Nederland leeft met het hoofd in het verleden en heeft een onrealistisch beeld van waar ze staat. Wij staan noch qua kwaliteit van het onderwijs, noch qua gezondheidszorg aan de top. In het verleden misschien…

Frappant dat een van onze grootste banken dan de commercial heeft “In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.” 

Toch hebben ook zij het mis, want geschiedkundig gezien zijn soms de resultaten van het verleden juist de succesformules van de toekomst. Men neemt een machtigingswet uit 1933, giet er een sausje overheen met een snufje virus en voilà de hele bevolking in je zak. Weinig origineel maar blijkbaar briljant genoeg om effectief te zijn.

Om terug te komen op de zorg, ook hierin schiet Nederland ernstig te kort. Wij zien onszelf nog steeds als kenniseconomie, niet doorhebbende dat er ontzettend veel landen zijn die zoveel verder zijn. Dat veel EU gesubsidieerde projecten een absolute waste of money zijn. Constant vinden we het wiel opnieuw uit en we zijn er nog trots op ook.

Wat is nu het probleem?

De crisis van nu is het product van het probleem. Nederland is niet vooruitstrevend en innovatief. Na maanden onderzoek van top professoren die alles ontzettend goed beargumenteren tot aan schippers die met oplossingen komen die totaal buiten hun comfortzone liggen, is dit het keiharde bewijs dat er iets goed mis is.

Het probleem wordt Corona genoemd, maar dit is net zo min de “schuldige” als de regen van auto-ongelukken. Wanneer je de verkeersinformatie luistert, zegt men: “De regen veroorzaakte deze ochtend een aantal ongelukken namelijk…” etc. Ook hier wordt een grove fout in de communicatie gemaakt, die wellicht om een toelichting vraagt. Wanneer ze nou zeggen: “Doordat mensen hun rijgedrag niet hebben aangepast, zijn er helaas ongelukken gebeurt en onnodige slachtoffers gevallen.” Dit zou aanzetten tot nadenken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: